Bas van Leeuwen, Thessa van der Windt, Meryem Cimen en Joris Krouwels, foto: Sander van der Torren.
Bas van Leeuwen, Thessa van der Windt, Meryem Cimen en Joris Krouwels, foto: Sander van der Torren. ((Foto: Sander van der Torren))

Meryem Cimen lijstrekker D66 Haarlem Gemeenteraadsverkiezing 2022

Algemeen

HAARLEM - De leden van D66 Haarlem hebben Meryem Cimen gekozen tot nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.“Ik ben vereerd en dankbaar dat de leden hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Ik kijk uit naar de samenwerking met het D66 team. En heb ontzettend veel zin in een mooie, positieve campagne!’’, aldus Meryem. 

Meryem Cimen (34) geboren in Haarlem en nu woonachtig in Schalkwijk. Meryem werkt in het dagelijks leven fulltime als senior-beleidsmedewerker bij het ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van meldkamers en crisisbeheersing. Daarnaast is ze sinds 2018 raadslid.

Cimen over waarom zij lijsttrekker wil worden: “Ik heb een no nonsense instelling, ben herkenbaar, ben een verbinder en voel een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de samenleving. De politiek is daarbij een middel om een verschil te maken voor Haarlemmers nu en de generaties na ons. Mijn mantra is verbinding en verbreding.”

Meryem nam het op tegen drie andere kandidaten, te weten Joris Krouwels, Bas van Leeuwen en Thessa van der Windt.