Zoekt u ook een klusser?
Zoekt u ook een klusser? (Foto: Pixabay)

‘Help ik zoek een klusser!’

HAARLEM - BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving zijn vorige week een gezamenlijke campagne gestart onder de noemer ‘Help ik zoek een klusser!’ De bedoeling is de komende maand zoveel mogelijk klusjes in en om het huis te klaren bij mensen die dit zelf niet (meer) kunnen.

De campagne is gericht op mensen die hulp kunnen gebruiken bij klussen: van loszittende snoeren tot scheef hangende schilderijen en van afbladderend schilderwerk tot kleine timmerklussen.

Klussen blijven liggen

Projectleider van BUUV Thijs de Laat: "Momenteel zien we bij BUUV dat er veel mensen zijn die om wat voor reden dan ook klussen hebben maar die blijven liggen. Soms wel maanden lang en in sommige gevallen zelfs jaren. Veel mensen hebben geen tijd of know how om de klussen aan te pakken. Aan de andere kant zijn er veel Handige Harries in de stad die graag aan de slag gaan. Die twee groepen koppelen we bij BUUV en VWC graag aan elkaar.”


Coronaproof werk

‘Help, ik zoek een klusser!' is coronaproof vrijwilligerswerk. De klusser en de hulpvrager kunnen afspreken een mondkapje te dragen en de anderhalve meter toepassen in en om het huis. Meld je klus aan of bied je hulp aan via de website van BUUV.

Haarlemmers die het lastig vinden om zich digitaal aan te melden kunnen natuurlijk ook bellen met BUUV. Een medewerker van BUUV kan helpen met de klusaanvraag. Telefoonnummer BUUV tijdens kantooruren: 023-551 78 45.

Beste Klusser