Annemarie van der Eem.
Annemarie van der Eem. (Foto: Aangeleverd)

Wereldkampioene brengt kinderboek uit


HAARLEM - Vanaf donderdag 15 juli ligt een nieuw hockeyboek in de winkel. Dé zomerhit voor jonge hockeygekken. 

De Berries: Hockeyhelden & voetbalboeven is geschreven door de Haarlemse oudjeugdinternational en wereldkampioen Annemarie van der Eem. "Ik heb het boek geschreven dat ik als jonge hockeyer zelf graag had willen lezen.” 

Van der Eem doorliep alle nationale jeugdselecties en won op haar 21e met Jong Oranje de wereldtitel in Zuid-Korea. Ook was ze jarenlang actief in de Hoofdklasse namens Bloemendaal en Laren. Haar liefde voor hockey én voetbal komt terug in De Berries.

Over het boek

De 10-jarige hockeygek Lon Berrie kan haar geluk niet op. Het Nederlands hockeyelftal komt naar haar club voor een interland. Dé kans om haar hockeyheld Tabe Tabbers te ontmoeten. Lon heeft één grote droom: het shirt van de aanvoerder van Oranje bemachtigen. Maar niet iedereen hoopt dat ze daarin slaagt… Lons vader, de beroemde voetbalspits Jhon Berrie, heeft een andere droom: kampioen worden van Nederland. Maar door Jhons missers lijkt Bosse Boys naast de titel te grijpen. Met grote gevolgen. Oók voor Lon, die samen met haar vrienden in een knallend avontuur belandt. 

Afbeelding