Tuincentrum Oosteinde bestaat 50 jaar.
Tuincentrum Oosteinde bestaat 50 jaar. (Foto: Aangeleverd)

Tuincentrum Oosteinde 50 jaar

REGIO - Dit jaar bestaat tuincentrum Oosteinde uit Hillegom 50 jaar. Om dit te vieren heeft William Dobbe van Oosteinde besloten de Stichting Phundundu Nederland een donatie te schenken van €1.000,-.

Heel toepasselijk gaat deze donatie naar de aanleg en onderhoud van een moestuin naast een schooltje in Zimbabwe. 

Schoentjes voor kids

Er wordt hier les gegeven aan kinderen van 4 tot 8 jaar. De kinderen van het schooltje leren zo groenten en fruit te verbouwen en kunnen hiermee zelf een maaltijd maken. Ook zal met deze donatie gezorgd worden dat de kindjes allemaal schoentjes krijgen aangezien zijn nog steeds vele kilometers op hun blote voetjes lopen om op school te komen. Het schooltje is een zelfstandige tak van de stichting Phundundu Nederland. Deze tak is door een vriendinnengroep opgezet, die dit schooltje sinds 2020 financieel steunt. Inmiddels hebben zij al een nieuw schoolgebouw, sanitair, interieur, waterput en lesmethode kunnen schenken.


Natuurlijk is Phundundu ontzettend blij met de schenking van William Dobbe van tuincentrum Oosteinde. Zij feliciteren Oosteinde met hun 50-jarig bestaan en wensen ze nog vele fleurige jaren toe!

Natuurlijk is Phundundu ontzettend blij met de schenking van William Dobbe van tuincentrum Oosteinde in Hillegom.