Afbeelding
(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Optimisme voert de boventoon in Zandvoort

ZANDVOORT – Het is en blijft voorlopig spannend rondom de Formule 1 trainingen en race op Zandvoort die voor 3, 4 en 5 september op de agenda staan. Op 14 augustus ( of eerder als het aantal corona besmettingen sterk op blijft lopen) komt het kabinet met wellicht versoepelde maatregelen rondom het hardnekkige covid virus. Dan wordt misschien ook de anderhalve meter afstand overboord gegooid.

Door Bert Westendorp

Organisatie: 'Volle bak in Formule 1'

“Als organisator zijn we afhankelijk van de regels en voorwaarden die de landelijke overheid aan ons als organisatie en jou als fan stelt. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 13 augustus en treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan er vanuit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en na 13 augustus kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Zodoende bereiden we ons op dit moment voor op de terugkeer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit”, laat de organisatie weten.

Toeschouwers

Optimisme voert de boventoon rondom de Formule 1 evenement. De organisatie gaat er van uit dat er per dag, van vrijdag 3 tot en met zaterdag 5 september, 105.000 toeschouwers aanwezig zijn op de tribunes en in de duinen. Met andere scenario’s wordt voorlopig geen rekening gehouden. Eerder liet Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, weten dat de Formule 1 Grand Prix op de piste van Zandvoort enkel doorgaat als er per dag ook daadwerkelijk 105.000 toeschouwers aanwezig zijn. Maar het lijkt er op dat die stelligheid toch rekbaar is.

ADAC Masters

Afgelopen weekend werden op het circuit de ADAC Masters verreden. Alle toeschouwers moesten zaterdag en zondag plaatsnemen op de hoofdtribune. Op de tribune waren maximaal slechts 1500 bezoekers welkom. Volgens de huidige wijzigingen in de Nederlandse coronaregeling vanaf 9 juli, is het niet toegestaan om de races vanaf staanplaatsen te bekijken.

Vanaf augustus worden de tijdelijke tribunes opgebouwd. Daarvoor liggen 85.000 klapstoeltjes opgeslagen, gereed voor montage. Het is te hopen dat die ook daadwerkelijk nodig zijn en de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer door de duinen raast. Het liefst met in totaal ruim driehonderdduizend toeschouwers. Op het scenario van 2020, het afgelasten van de Formule 1 race, wordt vooralsnog geen rekening gehouden.


Afbeelding
Max Verstappen.