Het zal nog even duren voor we weer terug bij het oude 'normaal' zijn.
Het zal nog even duren voor we weer terug bij het oude 'normaal' zijn. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

Corona Initiatievenbudget van 2 x € 125.000 voor herstel Haarlemse samenleving

Algemeen

HAARLEM - Het college heeft het ‘Corona Initiatievenbudget’ vastgesteld. Met deze subsidieregeling, die eind augustus in werking treedt, wil de gemeente kleinschalige en eenmalige initiatieven uit de stad mogelijk maken die bijdragen aan het herstel van de lokale samenleving. 

De gemeente stelt hiervoor € 125.000 beschikbaar in 2021 en eenzelfde bedrag in 2022. Naast de reeds bestaande herstelplannen geeft dit meer ruimte voor positieve ideeën van bewoners, ondernemers, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties. Initiatieven kunnen vanaf eind augustus worden ingediend. 

Corona Initiatievenbudget: verbinding en ontmoeting

Corona betekent voor veel mensen al heel lang een flinke beperking van sociale contacten. De mogelijkheden om elkaar te ontmoeten namen af, net als de mogelijkheid om te sporten, winkelen, theater te bezoeken, uit eten te gaan en bezoek te ontvangen. Niet alle maatregelen zijn voorbij en voorzichtigheid blijkt gezien de recente ontwikkelingen nog altijd geboden. De gemeente heeft afgelopen jaar met organisaties, ondernemers en instellingen in de stad samengewerkt om steun, hulp en herstel zo goed mogelijk te verzorgen. Inmiddels is er binnen de maatregelen meer mogelijk dan voorheen. Door het mogelijk maken van initiatieven uit de stad die leiden tot verbinding en ontmoeting ziet het college een kans om de Haarlemse samenleving op deze punten verder te versterken. Uiteraard veilig, binnen de geldende maatregelen. 

Corona Initiatievenbudget: voorwaarden

Per initiatief kan tussen de €500 en €10.000 worden aangevraagd. Plannen mogen een commerciële component bevatten, maar dienen in ieder geval een maatschappelijke/sociale component te bevatten. Een volledig overzicht van de voorwaarden wordt midden augustus bekend gemaakt via de communicatiekanalen van de gemeente.