Word jij het nieuwe baasje van Abu?
Word jij het nieuwe baasje van Abu? (Foto: Aangeleverd)

Dier van de Week: kater Abu

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Wekelijks zetten we een ervan in de schijnwerpers, in de hoop snel een nieuw onderkomen voor hem of haar te vinden. Deze week: Abu. 

"Hallo allemaal! Ik ben Abu, een kater van 10 jaar oud. Mijn grootste hobby is knuffelen en bij je op schoot liggen. Ik ben gek op kattenkruid, evenals het spelen met hengeltjes! Ik moet er wel bij zeggen dat mijn aandacht daarvoor snel vervlogen is en ik dan weer terug wil gaan naar het knuffelen. Naar buiten gaan vind ik heerlijk en de muizen moeten dan ook wel een beetje voor mij oppassen. Ik ga daar namelijk graag achteraan..."


"Nu vragen jullie je vast af waarom ik in het asiel zit. Ik kan niet zo goed tegen harde, schelle geluiden. Mijn vorige eigenaren zijn samen met de gedragsdeskundige hiermee aan de slag gegaan om mij te leren hier beter mee om te gaan. Zij verwachten echter een baby en dat is voor mij te veel gevraagd. Ik zoek een rustig huisje (niet in de drukke binnenstad) zonder andere huisdieren en zonder kinderen, maar waar ik wel lekker naar buiten kan. Om mijzelf af en toe de rust te geven die ik zo nodig heb. Ik wil graag bij mensen wonen die een aparte kamer hebben voor mij."


"Heeft u tijd en geduld en wilt u mij helpen om weer beter met geluid en prikkels om te gaan? Neem dan contact op met Dierentehuis Kennemerland!"

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
www.dierenbescherming.nl