De weg naar Haarlem is straks tijdelijk dicht.
De weg naar Haarlem is straks tijdelijk dicht. (Foto: Christa Warmerdam)

Afsluiting Leidsevaartweg-Noord: weg richting Haarlem dicht tussen 16 augustus en 2 september

Auto

HAARLEM - De komende periode gaat het verkeer tussen Haarlem en Heemstede hinder ondervinden van een wegafsluiting. Op de Leidsevaartweg-Noord, het stuk tussen station Heemstede-Aerdenhout en de Westelijke Randweg, wordt tijdelijk slechts verkeer in één richting mogelijk. Volgens de planning is het van 16 augustus tot 2 september niet mogelijk om van zuid naar noord, dus richting Haarlem, te rijden. Na de Formule 1 is de rijrichting van noord naar zuid, dus richting Heemstede afgesloten.

Christa Warmerdam

De afsluitingen hebben te maken met het project ‘Fietsverbinding Leidsevaartweg-Noord’ van de gemeente Heemstede. De fietsomstandigheden op de parallelweg aan de Leidsevaartweg-Noord (tussen Haarlem en de Zandvoortselaan) zijn volgens de gemeente door de huidige bestrating van klinkers en door de aanliggende groenstrook met platanen (boomwortels) vaak slecht.

Het ontwerp gaat uit van het inrichten van het deel voor de woningen tot fietsstraat, waarbij de rijloper wordt uitgevoerd in asfalt met een print (streetprint) en het asfalteren in rood asfalt van het fietspad zuidelijk van de woningen tot aan de Zandvoortselaan. De gemeente probeert zoveel mogelijk de beplanting in de middenberm te handhaven.

Minder hinder boomwortels

De totale breedte van de rijbaan zal volgens de gemeente iets afnemen. Deze ruimte wordt toegevoegd aan de groenstrook van de middenberm. Hierdoor is minder hinder van boomwortels die de bestrating opdrukken. Dit moet verder voorkomen worden door het aanbrengen van een scheidingsdoek. 

In het plan wijzigt het huidige gebruik door (auto)verkeer en (brom)fietsers niet, maar op verzoek van de politie wordt het gebruik door (snor-)fietsers in de tegenrichting ook toegestaan.