Indië Herdenking in Haarlem

HAARLEM - Op zondag 15 augustus organiseert de Stichting Indische Ouderenraad Haarlem de jaarlijkse Indië Herdenking in het wooncomplex Lieflijk Indië, Vilniusstraat 3 in Haarlem (Schalkwijk).

De herdenking wordt gehouden ter nagedachtenis van alle slachtoffers van zowel de Tweede Wereldoorlog als de nasleep en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië. 


Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen (1,5 meter afstand) kunnen vooralsnog een beperkt aantal gasten toegelaten worden en zullen alleen genodigden en bewoners aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst. 

Vlagceremonie

De Indië Herdenking begint om 11.00 uur en eindigt om ongeveer 12.30 uur. De viering zal met een herdenkingsdienst beginnen onder leiding van Otto Ruff. Na de dienst volgt de vlagceremonie die door een eregroep wordt opgeluisterd en bedoeld is als eerbetoon aan alle slachtoffers van WOII en de nasleep in Zuidoost-Azië. 

De eregroep bestaat uit onder meer militairen in actieve dienst, oud-militairen, Indië-, Nieuw Guinea-, en de overige veteranen van de Koninklijke Landmacht (KL), Koninklijke Marine (KM), Koninklijke Luchtmacht (KLu), Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL), Geallieerden en de Gouvernement Marine/Koopvaardij. 


De herdenking wordt afgesloten met een kort samenzijn waarbij de aanwezigen herinneringen met elkaar delen en 76 jaar vrijheid kunnen vieren.