Neel van Erven
Neel van Erven (Foto: In the Picture)

Met Gouden Dagen de Olympische Spelen in huis bij Sint Jacob

HAARLEM - Van 23 juli tot en met 6 augustus stonden Stichting Sint Jacob en Zorggroep Reinalda helemaal in het teken van de Olympische Spelen. 

Met een Olympische vlag op de achtergrond, een gouden medaille om de hals of gouden beker stevig in de hand, liet menig bewoner zich enthousiast fotograferen, al dan niet met een familielid of solo. 

'Gouden feestje'

Met hart en passie voor ouderen is het Gouden Dagen team er weer in geslaagd om van elke fotoshoot een echt 'gouden feestje' te maken. Na afloop van de Tour Olympique bleek de missie meer dan geslaagd: veel bewoners van Sint Jacob en Zorggroep Reinalda beleefden hun eigen gouden 'moment of glory' en daar was het alleszins om te doen! Gouden Dagen bedankt de vrijwilligers van In the Picture, die de modellen prachtig hebben gefotografeerd, Foto de Geus (Hillegom) voor de mooie en razendsnelle afdrukken en D2 Creators voor het kleurrijke ontwerp. En last but not least veel dank aan alle vrijwilligers voor assistentie bij de logistiek en de geleverde hand- en spandiensten op de set.

Kwetsbare ouderen

Stichting Gouden Dagen is een landelijke organisatie met als missie 'het bevorderen van welzijn van ouderen'. Vanuit haar locaties in Haarlem en Heemstede ondersteunt Sint Jacob het Gouden Dagen programma. Dit gebeurt via het vervullen van individuele wensen (een dagje terug naar geboortegrond, theaterbezoek, een uurtje zwemmen) en het organiseren van gemeenschappelijke evenementen met de focus op ontmoeting en sociaal contact. De doelgroep bestaat uit senioren die er graag eens op uit willen of een speciale wens hebben maar dit praktisch of financieel niet kunnen realiseren. Gouden Dagen richt zich op alle kwetsbare ouderen in de eigen gemeente; zowel de thuiswonende ouderen als degenen die verblijven in een woonzorgcentrum.

Helpt u mee?

Behalve menskracht, liefdevolle inzet en veel enthousiasme is er ook geld nodig om al die mooie activiteiten, individueel of gemeenschappelijk, te kunnen realiseren. U kunt donateur worden vanaf €7,50 per maand. Gouden Dagen is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

 

Wilt u meer weten over Gouden Dagen of wilt u ambassadeur, donateur, sponsor of vrijwilliger worden? Neemt u dan contact op met Marjet van der Huls via 023-8923802 of goudendagen@sintjacob.nl.