Dit jaar bestaat de Stuif-Stuif 60 jaar, dus tijd voor een feestje!
Dit jaar bestaat de Stuif-Stuif 60 jaar, dus tijd voor een feestje! (Foto: Jaco den Boer)

Stuif-Stuif viert feest!

HAARLEM - De laatste twee weken van de zomervakantie zijn begonnen en daarmee ook de Stuif-Stuif, het grootste kinderevenement voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit jaar bestaat de Stuif-Stuif 60 jaar, dus tijd voor een feestje!

Wijkcentrum “De Ringvaart” is getransformeerd tot een groot feest en de feestsfeer zit er al goed in, met vlaggetjes, ballonnen en vrolijke muziek komt het je al tegemoet als je bij de ingang staat. In de grote hal staat een cirkel kraampjes waar de vrolijke knutselwerken overal op tafel liggen, of je nou wil knutselen met wol, zand, kralen of gewoon papier, het kan allemaal hier.

KinderKookcafé

Vanuit achterin komt het geluid van de naaimachines, waar enkele kinderen een eigen knuffel aan het maken zijn met begeleiding van onze vrijwilligers. Uit een gang komt de geur van heerlijk eten, in de bakkerij kan je je eigen broodje maken en in het KinderKookcafé maak je een heerlijk gerecht.

Buiten, in de speeltuin staan luchtkussens waar al veel kinderen vrolijk op aan het springen zijn. Ook de naastgelegen gymzaal wordt gebruikt, hier zie je kinderen glasgraveren, figuurzagen, spelen met Lego of een bordspelletje spelen met hun vrienden. 

'Of je nou wil knutselen met wol, zand of papier, het kan allemaal hier'

Vanuit de speakers komt de oproep dat er zo Bingo gespeeld zal worden in het StuifTheater; meteen springen er kinderen op om eraan mee te doen.


Als vanouds

Hoewel er van ouders/begeleiders en vrijwilligers nog verwacht wordt dat ze afstand houden van elkaar, is het voor de kinderen een Stuif-Stuif als vanouds. Wilt u met uw (klein)kinderen de Stuif-Stuif bezoeken? De Stuif-Stuif is geopend van 9 t/m 20 augustus op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 uur. Kaarten kunnen dit jaar ook besteld worden via de website: www.stuifstuif.nl. Vanwege coronamaatregelen worden er minder volwassenen toegelaten, bestel uw kaarten dus op tijd om uw plaats te verzekeren, of kom ons helpen als vrijwilliger!