De 24-jarige Haarlemmer werd in juni aangehouden na de steekpartij in de Klarenbeekstraat.
De 24-jarige Haarlemmer werd in juni aangehouden na de steekpartij in de Klarenbeekstraat. (Foto: NieuwsFoto.nl)

Haarlemse agente treft in Spanje verdachte steekpartij Klarenbeekstraat

Algemeen

HAARLEM - Een vakantievierende Haarlemse agente is in Torremolinos een gezochte crimineel tegen het lijf gelopen, zo meldt een Spaanse krant. De man werd gezocht vanwege een steekpartij in de Haarlemse Klarenbeekstraat in de Leidsebuurt, op 19 juni van dit jaar.

De politie bevestigt tegenover NH Nieuws dat de agente de 24-jarige man in een bar spotte. Ze nam daarop contact op met de Haarlemse recherche en toen de man nog als ‘gezocht’ geregistreerd bleek te staan, schakelde ze de Guardia Civil (de Spaanse Koninklijke Marechaussee) in. 

De verdachte - die onder voorwaarden vrijgelaten was in afwachting van zijn rechtszaak - zit inmiddels vast in Spanje. De agente wordt nog in het zonnetje gezet.

Steekpartij Klarenbeekstraat Haarlem

De steekpartij in de Haarlemse Klarenbeekstraat ontstond na een conflict tussen de verdachte en het 28-jarige slachtoffer - een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze werd hierbij in zijn oksel gestoken. Hij werd direct na het incident zwaargewond en met spoed naar het VU MC gebracht. De 24-jarige Haarlemmer werd na de steekpartij aangehouden. Later werd de drugswoning waarin de steekpartij had plaatsgevonden, gesloten op last van burgemeester Wienen.