De kers op de taart van de herinrichting is de centrale positie die speeltuinvereniging de Papegaai inneemt.
De kers op de taart van de herinrichting is de centrale positie die speeltuinvereniging de Papegaai inneemt. (Foto: Gemeente Haarlem)

‘Deze plek is een voorbeeld voor Haarlem’

Algemeen

HAARLEM - Met optredens, een kinderfeest en vooral ouderwetse gezelligheid, vierde wethouder Roduner samen met bewoners uit Haarlem Oost de afronding van het project herontwikkeling DSK in Haarlem Oost. Uiteraard vonden alle feestelijkheden plaats binnen de geldende coronamaatregelen.

Er is door de gemeente samengewerkt met bewoners, de wijkraad en belangenorganisaties om tot een mooi ontwerp te komen voor de buitenruimte van DSK III. Dit is het gebied tussen het Van Zeggelenplein en de Jac. Van Looystraat in Haarlem Oost. Zo zijn er nieuwe bomen geplant op het geheel nieuw ingerichte Van Zeggelenplein en zijn de accommodaties van voetbalvereniging DSK verbeterd. Verder zijn er eengezinswoningen gebouwd en verhuisden de Martin Luther Kingschool en de Hildebrandschool naar een nieuw, energieneutraal gebouw aan het van Zeggelenplein.

Speeltuin als centrale ontmoetingsplek

De absolute kers op de taart van de herinrichting van dit stukje Haarlem is de centrale positie die speeltuinvereniging de Papegaai inneemt. Roduner: “Deze speeltuin is bijzonder. Je hoopt altijd dat een wijk meer wordt dan een hoop stenen, dat het gaat leven. Dankzij de tomeloze inzet van beheerder Mariska van Zeeland en haar vermogen vele mensen te betrekken, is de speeltuin een levendige plek en het hart van de buurt. Hier is iedereen welkom en het bruist van de activiteiten. Het heeft een groot aantal leden, is toegankelijk voor kinderen in een rolstoel, de speeltoestellen zijn van natuurlijke materialen en het is rookvrij. Deze plek is een voorbeeld voor Haarlem, waar alle kinderen zich thuis kunnen voelen.”

Bron: gemeente Haarlem