Wat organiseert jouw buurt op Burendag?
Wat organiseert jouw buurt op Burendag? (Foto: RVL)

Burendag: dit wordt er allemaal in jouw buurt georganiseerd

HAARLEM - Dit jaar vieren we Burendag op 25 september. Maar wat is Burendag eigenlijk? En hoe kun je deze feestelijke dag zelf invullen met jouw eigen buren? 

Het doel van Burendag - opgericht door Douwe Egberts en het Oranje Fonds - is om buren weer wat meer met elkaar in contact te laten zijn. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook met een breder doel: 

"Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt", aldus de initiatiefnemers. 

Burendag in Haarlem

Ook in onze stad Haarlem wordt op Burendag van alles georganiseerd. De eerste initiatieven staan al op de kaart, maar natuurlijk kun je altijd zelf wat op touw zetten. Op de site van Burendag vind je inspiratie genoeg! 

Dit kun je onder meer in Haarlem doen:


Ruychaverstraat (15.00 uur): activiteiten voor alle leeftijden

Hannie Schaftstraat (11.00 uur): gezamenlijke parkeerplaats opfleuren

Wouwermanstraat (10.00 uur): 'pimp het plein'

Kamerlingh Onnesstraat (16.00 uur): muziekfeest voor alle nationaliteiten


Bekijk voor meer activiteiten de hele kaart op Burendag.nl!

Zelf iets organiseren? 

Wil je zelf iets organiseren op Burendag? Je kunt bij het Oranje Fonds een aanvraag tot maximaal 400 euro indienen voor jouw idee. 

Over Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds.

In 2021 vieren we Burendag op 25 september.

Staat jouw activiteit al op de kaart?