Afbeelding
(Foto: PLUS Haarlem)

€12.500 als steun voor Haarlemse clubs

HAARLEM – PLUS Haarlem geeft ruim €12500 met spaaractie om clubs en verenigingen in de buurt een steuntje in de rug te geven.

Voor 70 procent van de inwoners van Noord-Holland speelt een lokale club of vereniging een belangrijke rol in hun dagelijks leven. Door de coronapandemie is een op de vijf mensen het belang van een club of vereniging nog meer gaan inzien. De pandemie laat echter diepe sporen na: ruim de helft van de Nederlanders slaat alarm en pleit voor meer financiële steun, in Noord-Holland ligt dat percentage op 46 procent. De helft van de leden is zelfs bereid om meer contributie te betalen, zo blijkt uit onderzoek onder 2000 Nederlanders.

Sparen voor jouw club

Met de ‘Spaar je club gezond'-actie wil PLUS klanten de mogelijkheid bieden om clubs en verenigingen financieel te steunen met sponsorpunten. Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 krijgen klanten van PLUS bij elke 10 euro aan boodschappen sponsorpunten die geld waard zijn voor de club of vereniging in hun buurt. De 16 deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag van ruim €12500 euro naar eigen inzicht besteden. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een ledenactiviteit.

'De 16 deelnemende clubs mogen het bedrag naar eigen inzicht besteden'

Jeroen Vuijst, eigenaar PLUS Haarlem: “Lokale clubs en verenigingen spelen een belangrijke rol als het gaat om saamhorigheid en het buurtgevoel. PLUS wil met deze spaaractie het lokale verenigingsleven een steuntje in de rug bieden. En dat mogen we doen voor 16 clubs die zich hebben aangemeld voor deze actie. Het mooie van deze PLUS clubactie is dat de klant niet voor zichzelf spaart maar voor een ander.”

Saamhorigheid

Clubs en verenigingen hebben een positieve invloed op het welzijn van hun leden. De belangrijkste voordelen die inwoners van Noord-Holland ervaren zijn: sociale contacten (76 procent), een bijdrage aan hun geluksgevoel (74 procent), ontspanning (73 procent), het ontmoeten van gelijkgestemden (69 procent) en ergens bij horen (66 procent). Met name voor jonge kinderen tot 12 jaar en voor ouderen vanaf 65 jaar is het clubleven van groot belang. Van die laatste groep geeft ruim een kwart aan dat de club helpt om eenzaamheid tegen te gaan (28 procent).


Ook draagt het club- en verenigingsleven bij aan de saamhorigheid in de buurt, zegt 45 procent van de inwoners van Noord-Holland. Opvallend is dat leden zich bijna twee keer vaker betrokken voelen bij hun buurt dan niet-leden. Ook doen zij twee keer zo vaak vrijwilligerswerk in de wijk.

Meer informatie

Ga naar plus.nl/club voor meer informatie over de spaaractie of vraag ernaar bij PLUS Haarlem.