Leon met een bewoonster van Nieuw Overbos.
Leon met een bewoonster van Nieuw Overbos. (Foto: Aangeleverd)

Kansen grijpen bij Sint Jacob

HAARLEM - In maart 2021 maakte Leon Suijkerbuijk de overstap vanuit de horeca naar ouderzorgorganisatie Sint Jacob. “Corona zorgde ervoor dat ik mijn baan kwijtraakte en toen kreeg ik de mogelijkheid om als welzijnsassistent in woonzorgcentrum Nieuw Overbos te starten. Een kans die ik met beide handen aangreep.”

De overheid stelde voor zorgorganisaties een subsidie beschikbaar om ‘coronabanen’ te creëren: tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Sint Jacob maakte hier gebruik van en nam op elke locatie tijdelijk extra welzijnsassistentes aan voor de welzijnsteam. Leon: “Het bleek een ontzettend leuke functie waarin ik de ouderenzorg beter heb leren kennen”.

Toekomst bij Sint Jacob

Het JacobLeerhuis, het interne opleidingsinstituut van Sint Jacob, biedt diverse opleidingsmogelijkheden. Een aantal maanden geleden is Sint Jacob gestart met de module ‘Basiszorg verlenen', als onderdeel van de Verzorgende IG opleiding. Dit is een pilot en bij succes gaat Sint Jacob deze nieuwe manier van opleiden mogelijk vaker aanbieden. Leon is hiermee gestart en behaalt zo binnen enkele maanden een officieel MBO certificaat van de opleiding tot verzorgende IG. Leerlingen krijgen de ruimte om de fijne kneepjes van het vak te leren van ervaren collega's en hebben een werkbegeleider die helpt als men ergens tegenaan loopt. "De fijne collega's en de prima begeleiding maakten het voor mij tot een heel positieve ervaring. Zo positief dat ik na mijn tijdelijke baan in het najaar met ontzettend veel plezier start met een volledige opleiding tot verzorgende IG”, aldus Leon.

Vacatures

Sint Jacob zoekt op dit moment vooral gediplomeerde helpenden zorg en welzijn, helpenden plus en verzorgenden IG. Daarnaast starten ieder voorjaar en najaar ook verschillende opleidingen. Meer weten over vacatures en opleidingsmogelijkheden bij Sint Jacob? Kijk op sintjacob.nl.