Spaarn66 in betere tijden.
Spaarn66 in betere tijden. (Foto: Willem Brand)
UPDATE

Spaarne66 naar nieuwe eigenaren: ‘Het is niet leuk meer zo’

Algemeen

HAARLEM - Kim en Sophie Lemmers, die samen het populaire Spaarne66 runnen in Haarlem, hebben hun zaak in de verkoop gezet. Vorige week werd al besloten dat het Spaarne66-restaurant voor onbepaalde tijd dicht blijft omdat de horeca-uitbaters zich niet in de QR-coderegel kunnen vinden. Voor de zussen is het huidige beleid de druppel en een van de redenen tot het verkopen van de zaak. Een langgekoesterde droom spat hiermee uiteen.

Update 19 oktober: Spaarne66 heeft inmiddels nieuwe eigenaren gevonden in horecakoppel Silvester Out en zijn vrouw, zo meldt Haarlem105. Naar verwachting opent het nieuwe Spaarne66 op januari haar deuren.


‘De routine is zoek’

Maar niet alleen corona leidt nu tot sluiting van het restaurant. Achter het lastige besluit gaan meerdere argumenten schuil. “Zo’n beslissing maak je natuurlijk niet van de een op de andere dag”, vertelt Kim. “We hebben Spaarne66 in veertien jaar tijd tot een groot succes gemaakt. Inmiddels hebben we zelf een gezin. Die combinatie is natuurlijk pittig, maar samen met ons toppersoneel hoopten we een horecazaak en een gezin goed te kunnen combineren. Onze collega’s kennen de routine, dus we laten de zaak met een gerust hart aan ze over, ware het niet dat de routine al twee jaar ver te zoeken is door het huidige coronabeleid. Dan wordt het wel een lastig verhaal.”

Bezichtigingen ingepland 

Inmiddels is Spaarne66 op de markt gezet en kunnen potentiële kopers zich melden. “Bezichtigingen worden momenteel ingepland. Overigens verwachten we dat het nog wel even duurt voor we echt weg zijn, en tot die tijd zijn wij er voor onze klanten.”

En zij voor hen, zo bleek het afgelopen weekend wel. “We hebben goed gedraaid, de beslissing om ons restaurant te sluiten uit protest heeft ons en onze klanten juist dichter bij elkaar gebracht. Van heinde en ver kwamen de mensen de afgelopen dagen op ons terras zitten, of betuigden hun steun na het lezen van de brief over onze beslissing, die we aan de buitenkant van de zaak hebben geplakt. Dat doet enorm goed in deze lastige tijd.”

Gezin op eerste plaats

Wat Kim en Sophie gaan doen als het restaurant straks verkocht is? Kim: “Dat weten we nu nog niet en zal vanzelf blijken. Maar het voelt als de juiste stap. We vinden het gewoon niet meer zo leuk op deze manier. En het leven is al kort genoeg, dus het is tijd om ons gezin op de eerste plaats te gaan zetten.”