Ben jij een van de nieuwe baasjes die deze dieren zoeken?
Ben jij een van de nieuwe baasjes die deze dieren zoeken? (Foto: Dierenbescherming)

Dierendag: deze schatjes uit regio Haarlem zoeken een fijn huisje!

Algemeen

HAARLEM - Vandaag, op 4 oktober is het Dierendag! Misschien heb jij jouw eigen kat, hond of cavia al extra verwend? Helaas wachten nog vele dieren op een nieuw, fijn thuis. We zetten een aantal van deze schatjes uit regio Haarlem in het zonnetje! 

Ben jij het nieuwe baasje waar deze lieve dieren uit de regio zo naarstig naar op zoek zijn (foto’s: Dierenbescherming)?

Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort

Konijnen Bibbel en Nomnom

konijn asiel haarlem zandvoort

“Wij zijn Bibbel (de hangoor) en Nomnom en al jarenlang een stel van bijna vier jaar oud. We zijn samen op zoek naar een ruime plek om te wonen. Als we bij je wonen, moet het lange haar van Nomnom wekelijks gekamd worden zodat er geen klitten in komen.” 

Interesse in Bibbel en Nomnom? Neem contact op met Dierentehuis Kennemerland (088-8113420), Keesomstraat 5A, 2041 XA Zandvoort.

Kat Rocky

kat asiel haarlem zandvoort

“Hey, hallo... Ik moet hier iets over mijzelf vertellen zeggen ze, dat is best lastig. Nou vooruit, ik wil hier wel heel graag zo snel mogelijk weg. Ik ben Rocky, een Maine Coon-kater van 12,5 jaar oud. Mijn wereldje was altijd heel klein. Het is altijd mijn vrouwtje, een soortgenoot en ik geweest. Wij katten hadden onderling best vaak ruzie en dus zoeken we nu ieder een eigen plek. Ik ben gewoon heel weinig gewend en mijn vrouwtje was al een oudere dame, net zoals ik een oudere man ben. Wij pasten perfect bij elkaar, maar helaas is dat nu niet meer mogelijk. Nu zoek ik opnieuw zo’n liefdevolle plek. Hier vind ik alles gewoon stom en heel erg eng... Het zou fijn zijn als er iemand is die door mijn boze en bange gedrag heen prikt - en mij alle tijd van de wereld wil en kan geven om te mezelf ontplooien. En die ook nog mijn mooie lange manen goed kan bijhouden, zodat mijn kapsel niet in de klit kan raken. Ik ben gewend om binnen te wonen, dus een ruim appartement is prima. Het zou het beste zijn als ik vanuit één ruimte kan wennen. Zo kun je goed in de gaten houden hoe het met mij gaat, en kunnen we een vertrouwensband opbouwen!”

Interesse in Rocky? Neem contact op met Dierentehuis Kennemerland (088-8113420), Keesomstraat 5A, 2041 XA Zandvoort.

Knaagdierencentrum IJmuiden

Gerbil Baby

gerbil asiel haarlem ijmuiden

“Ik ben samen met mijn Gerbil-mama Mae en vier broertjes en zusjes in de opvang gekomen, toen we nog maar drie weken oud waren. Vanaf eind oktober mogen wij gaan verhuizen. De zusjes willen graag samen blijven en de broertjes willen ook bij elkaar blijven. We zijn op zoek naar een ruim verblijf dat echt bij een Gerbil past, met veel graaf- en schuilmogelijkheden.”

Interesse in Baby? Neem contact op met Knaagdierencentrum IJmuiden (088-8113455), Heerenduinweg 8, 1971 JE IJmuiden.

Konijn Lotje

konijn asiel haarlem ijmuiden

“Nu mijn kinderen op eigen benen gaan staan, wil ik ook graag verhuizen. Mijn naam is Lotje. Ik ben ongeveer één jaar oud. In de opvang heb ik vijf baby’s gekregen en er heel goed voor gezorgd. Het zou heel fijn zijn als ik nu een lieve konijnenman vind, die dit keer voor mij kan gaan zorgen.”

Interesse in Lotje? Neem contact op met Knaagdierencentrum IJmuiden (088-8113455), Heerenduinweg 8, 1971 JE IJmuiden.

Kerbert Dierentehuis in IJmuiden

Kat Nigel

kat asiel haarlem ijmuiden

Dierenbescherming: “Nigel is een gecastreerde kater en ongeveer vier jaar oud. Hij is als zwerver bij ons binnengekomen en was er toen helaas erg slecht aan toe. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is hij goed aangesterkt. Omdat hij nog steeds een beetje last heeft van zijn rechteroor, zijn we op zoek naar een pleeg/plaatsing/huisje voor Nigel. Een thuis waar hij mag wonen voor altijd, maar die de eerste tijd als pleeggezin dient. Dit in verband met zijn medicatie en doktersbezoeken (op onze kosten) in die periode. We weten namelijk niet hoe lang dit gaat duren of hoe zijn oor zich gaat ontwikkelen. Voor Nigel zoeken we een rustig huisje zonder kinderen of andere dieren. Het is een schuchter ventje die tijd nodig heeft om vertrouwen te krijgen. Als hij goed gewend is, dan is het een ongelooflijke knuffel. Natuurlijk moet hij de eerste periode echt binnen blijven, maar het zou fijn zijn als alles medisch in orde is, hij lekker naar buiten kan. Vanwege het pleegverhaal is het verstandig als zijn nieuwe baasjes niet te ver wonen, zodat ze niet uren hoeven te rijden voor medicatie of onderzoeken.”

Interesse in Nigel? Neem contact op met Kerbert Dierentehuis IJmuiden (088-8113450), Heerenduinweg 8, 1971 JE IJmuiden.

Kat Jael

kat asiel haarlem ijmuiden

“Hallo, ik ben Jael. Jarenlang heb ik buiten geleefd en voor mijzelf moeten zorgen. Eenmaal in de opvang kwam ik tot de ontdekking dat mensen ook best leuk kunnen zijn. Het heeft even geduurd, maar nu weet ik dat aaien best fijn is. Maar het allerleukst is toch wel iedereen voor de voeten te lopen en kopjes geven tegen alle spullen die hier staan. Te veel drukte? Daar hou ik niet van - en ook niet van soortgenoten en kleine kindjes. Ik ben wel gek op een tuin om in rond te struinen, en te genieten van alle geurtjes. Inmiddels ben ik helemaal klaar om een eigen baasje te vinden, zodat die me verder kan begeleiden en zich wil inzetten om me nog meer vertrouwen te geven.”

Interesse in Jael? Neem contact op met Kerbert Dierentehuis IJmuiden (088-8113450), Heerenduinweg 8, 1971 JE IJmuiden.