Haarlemse Cor Boers ontvangt CEWE Photo Award 2021.
Haarlemse Cor Boers ontvangt CEWE Photo Award 2021. (Foto: Aangeleverd)

Haarlemse Cor Boers ontvangt Photo Award

HAARLEM - De Haarlemse fotograaf Cor Boers heeft een prestigieuze CEWE Photo Award 2021 ontvangen uit handen van Baudouin Verschueren, managing director van CEWE Benelux. Boers krijgt de prijs, een beeldje en een geldbedrag van 7500 euro, voor zijn foto van een voortsnellende ICE-trein in Utrecht. 

De uitreiking vond plaats in de voormalige stationsrestauratie op het station in Haarlem. Cor Boers ontving de prijs in de categorie ‘architectuur & techniek’. 

Prijswinnende foto  

‘’Het idee is ontstaan om de snelheid van de huidige maatschappij in rust vast te leggen‘’, aldus Cor Boers. 

Baudouin Verschueren (managing director van CEWE Benelux) “Bij een foto gaat het vooral om het gevoel dat een foto weet op te roepen bij de kijker. Cor Boers doet dit magistraal met deze foto. Je voelt als het ware de band die hij als voormalig NS-bedrijfsfotograaf, heeft met treinen.”

Over Cor Boers

Cor Boers (1941) was gedurende zijn werkzame leven bedrijfsfotograaf bij de NS. Dankzij zijn ervaring kon Boers de ICE-trein fotograferen in Utrecht. Na zijn pensionering is hij als amateurfotograaf doorgegaan. Hij is onder meer lid van de Fotogroep Haarlem die afgelopen zomer exposeerden in het Noord-Hollands Archief met de expositie ‘Mijn Haarlem’.

Over de Award

De CEWE Photo Award is de grootste fotowedstrijd ter wereld. De wedstrijd vindt tweejaarlijks plaats. Zowel professionals als amateurfotografen doen eraan mee. Dit jaar waren er 8.965 Nederlandse inzendingen. In totaal waren er 10 categorieën die het gezamenlijke motto ‘Our world is beautiful’ droegen.  


De prijswinnende foto is nog tot en met 9 oktober te zien in het Kunst Centrum Haarlem op de Gedempte Oude Gracht 119.