Wie wordt het nieuwe baasje van Fenna?
Wie wordt het nieuwe baasje van Fenna? (Foto: Dierenbescherming)

Dier van de Week: hond Fenna

Dier van de Week: hond Fenna

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Deze week zetten we hond Fenna in de spotlights.

"Ik ben Fenna, een dame van net 1 jaar jong, wegens omstandigheden ben ik in het asiel beland. Mensen vind ik erg leuk, alleen moet ik je eerst even leren kennen. In het begin kan ik het soms wat spannend vinden, maar als ik je eenmaal leuk vind ga ik helemaal los. Spelen, rennen en knuffelen... ik heb dan ook weinig rust in mijn kont. Tegen kinderen ben ik vriendelijk, mits u dit als ouder goed begeleidt. Dan wil ik ze wel leren kennen, hoor!"

Alleen blijven

"Ik heb al geoefend om alleen te zijn in een aparte ruimte in het asiel. Als dit opgebouwd wordt door mijn nieuwe baasje, verwachten mijn verzorgers dat ik straks prima even alleen kan blijven. Sowieso heb ik in de tijd dat ik in het asiel zit al veel geleerd! In het begin was ik voor veel dingen angstig. Nu ga ik met mijn vaste verzorgers heerlijk wandelen en lekker spelen als een echte puber. Voorzichtig zoek ik de grenzen op met spel, terwijl ik dat eerder niet durfde. Zodra je zegt dat ik door mijn enthousiasme te ver ga stop ik wel hoor, want ik wil gewoon heel graag alles goed doen!"

Andere honden

"Op andere honden reageer ik vriendelijk, ik wil graag met ze spelen. Wel ben ik erg wild en lomp en heb totaal geen rem. Ik deel mijn spullen liever niet met andere honden, dus dit is heel belangrijk om rekening mee te houden (zowel binnen- als buitenshuis). Eventueel kan ik wel samenleven met een grote stabiele reu.

Hondencursus

"Ik ben erg actief en wil dus graag nog wat actie in mijn leven. Alles is leuk, het ligt er maar net aan wat wij samen leuk vinden om te doen! Maar een cursus moet zeker op het programma staan, want ik ben eigenlijk een grote lompe pup. Heeft u tijd, geduld en liefde? Neem dan snel contact op met mijn verzorgers!"


Interesse in Fenna? Neem dan contact op met Dierentehuis Kennemerland via onderstaand nummer.


Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5 in Zandvoort
088-8113420