Brambles (l) en Humpty
Brambles (l) en Humpty (Foto: Knaagdierencentrum)

Dieren van de Week: Humpty en Brambles

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Deze week zetten we konijnen Humpty en Brambles in de spotlights.

"Hoi! Ik ben Humpty (die knappe kerel rechts op de foto) en ik ben op 9-jarige leeftijd bij de opvang gebracht. Eerst zat ik een tijdje alleen en is ook mijn gebitje gedaan. Maar afgelopen week kwam het mensenpersoneel mij halen en werd ik in een andere ruimte gezet. Ik dacht: huh wat gaan we doen? Nou, wat er toen gebeurde… ik werd voorgesteld aan een superknappe dame! Het was bij mij liefde op het eerste gezicht."

Humpty hoorde het personeel vertellen dat deze dame Brambles heet, en net zo oud is als Humpty. "Zij was eerst wat verlegen toen ik haar ging knuffelen, maar we zijn inmiddels een lekker klef stel. Ik zei tegen mijn meisje: 'nu nog een liefdevolle plek waar wij de rest van ons leven lekker veel aandacht krijgen!' Omdat onze wintervacht op oudere leeftijd niet zo vol meer wordt, wonen wij het liefst binnen. Uiteraard moeten wij wel de ruimte hebben om onze stramme botten in beweging te houden."


Heb jij een geschikt nieuw thuis voor Brambles en Humpty? Meld je dan bij het Knaagdierencentrum via 088-8113455 of knaagdierencentrum@dierenbescherming.nl.

Knaagdierencentrum
Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden