Pianiste Yukiko Hasegawa.
Pianiste Yukiko Hasegawa. (Foto: Aangeleverd)

Franse chansons en Yukiko in ‘t Mosterdzaadje

REGIO - Eind deze maand staat ‘t Mosterdzaadje in het teken van het Franse chanson. Én van Yukiko Hasegawa. 

Camadou

Op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur zal met Camadou ‘t Mosterdzaadje in de sfeer van het Franse chanson gedompeld worden. Het optreden van de Canadees-Santpoortse Carole Marie Doucet samen met fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen staat garant voor een avond vol weemoed en passie. Op het programma ‘Les Belles Chansons’ zitten de mooiste pareltjes uit haar eigen werk en klassiekers van o.a. Brel en Trenet. Carole weet op innemende manier het publiek voor zich te winnen. De fluitiste en gitarist zijn niet zo maar begeleiders maar weten naadloos en fantasievol op de sfeer en elkaar in te spelen.

Gevoelige klanken

De pianiste Yukiko Hasegawa presenteert op zondag 31 oktober om 15.00 uur haar zeer goed beoordeelde debuutalbum ‘Eternal Longing' in ‘t Mosterdzaadje. Yukiko speelt dit concert werk van César Franck (Prelude, Chorale en Fugue), de sonate in A-groot van Franz Schubert en de Ballade nr. 3 van Frederic Chopin .

Eternal Longing komt uit E.T.A. Hoffmann's roman Kreisleriana waarin de muziek van Beethoven centraal staat. "Eeuwig verlangen is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigends. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt. Het achtervolgt ons, drijft ons en zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven. Het is ook de reden waarom ik piano speel”zegt Yukiko Hasegawa. Maar niet alleen Beethoven wekt het eeuwig verlangen op, laat ze horen in dit prachtige programma.

Verfijnde muzikaliteit

Yukiko Hasegawa, geboren in Japan en woonachtig in Nederland, staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit. Vakblad 'Pianist' waardeerde haar album Eternal Longing met een 10/10 en schreef: "Ze legt de complexe gevoelswerelden die achter deze composities schuilgaan heel natuurlijk bloot (...) iets in Hasegawa is onvoorstelbaar puur."


‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord

Reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl