De zussen Nicky, Suzanne en Femke Westerhof.
De zussen Nicky, Suzanne en Femke Westerhof. (Foto: Manouk Rijper)

Bretels ondersteunt jonge gezinnen bij (toekomstig) verlies ouder

HAARLEM - Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen die een ouder gaan verliezen of hebben verloren. De Haarlemse stichting is een initiatief van de zussen Nicky, Suzanne en Femke Westerhof.  

De basis van Stichting Bretels ligt in het overlijden van Els, de moeder van de initiatiefnemers, op 46-jarige leeftijd. ‘Zij leerde ons altijd uit te gaan van het positieve, je schouders eronder te zetten als het even tegen zit, je hart te volgen, te vechten waar je voor staat, zelfstandig te zijn, er het maximale uit te halen en bovenal het leven lief te hebben. Daarom vormen haar levenslessen de basis van Stichting Bretels’, aldus Nicky Westerhof, een van de initiatiefneemsters.

'Onze moeder leerde ons altijd uit te gaan van het positieve'

Stichting Bretels organiseert elke maand een bijeenkomst: Bretels Bondgenoten voor kinderen en jongeren, Bretels Bijeen voor ouders. Daarnaast zijn er nog twee dagen waarbij het hele gezin welkom is. Bretels ondersteunt jonge gezinnen ook op individuele basis op basis van de vraag. 


Samen met vijftien vrijwilligers lukt het om al ruimte vijf jaar op deze manier een groot aantal gezinnen te ondersteunen. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbretels.nl.