Extra pleeggezinnen in Haarlem gezocht!
Extra pleeggezinnen in Haarlem gezocht! (Foto: Jurriaan Hoefsmit)

Pleeggezinnen in Haarlem gezocht

Algemeen

HAARLEM - Soms zoeken kinderen een warm nest buiten hun eigen thuis. Gemeente: “Haarlem telt 86 geweldige pleeggezinnen die zo’n warm nest kunnen bieden, maar dat zijn er niet genoeg.”

“Daarom zoeken we in de Week van de Pleegzorg extra pleeggezinnen. Heeft u zelf ook ruimte en liefde over voor een kind in nood? Veel kinderen zijn al geholpen als ze een aantal dagdelen of dagen per week worden opgevangen in een ander gezin. Bij andere kinderen gaat het om een plek voor korte tijd. En er zijn ook kinderen die een gezin zoeken waar ze kunnen blijven wonen tot ze volwassen zijn.”

Meer weten? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 16 november. 

Beren op de weg

Ilse besloot 13 jaar geleden met haar man Wolter dat er liefde was voor nog een kind. Dat werd een pleegkind. “Ik wil niemand overhalen, maar ik zie wel om mij heen dat mensen heel veel beren op de weg zien. Bang zijn dat hun kinderen het niet aan kunnen, of hun huis niet geschikt vinden. Ik zou die angst graag weghalen. Het is een voorrecht om voor het rijkdom van een ander te mogen zorgen. Ik vind het een enorme verrijking van ons leven.”