Willemijn kent de weg in het doolhof van het zorgland.
Willemijn kent de weg in het doolhof van het zorgland. (Foto: Aangeleverd)

'De mantelzorger staat er niet alleen voor!'

REGIO - Na bijna 25 jaar in de retail fashion, gooide Willemijn Roest het roer volledig om. Ze wilde van betekenis zijn voor anderen, volgde een post HBO-opleiding en startte als zelfstandig mantelzorgmakelaar. 

Iedereen die op regelmatige basis zorg verleent voor een naaste, is mantelzorger. Zorg die verder gaat dan de gebruikelijke hulp. Hierbij kan het een wereld van verschil maken als er iemand naast je staat. Iemand die je helpt in de zoektocht naar de beste zorg en ondersteuning.

Mantelzorgmakelaar

Willemijn is mantelzorgmakelaar. Zij kent de weg in het doolhof van het zorgland en is bekend met de actuele wet- en regelgeving. Ze brengt de mogelijkheden van zorg en ondersteuning in kaart en legt alles in begrijpelijke taal uit. Daarnaast kan zij ondersteunen bij de regeltaken of deze zelfs tijdelijk overnemen. Als mantelzorger krijg je hierdoor overzicht en meer rust, waardoor je het volhoudt, ook op de lange termijn. 


Vaak hoort Willemijn "Waarom wist ik niet eerder dat jij er was?” Helaas weten veel mantelzorgers niet van het bestaan van een mantelzorgmakelaar, laat staan wat deze kan betekenen. Maar de behoefte aan hulp en ondersteuning is groot.

'Enorm spectrum'

Haar hulp wordt gevraagd in de meest uiteenlopende situaties. Het regelen van vervoer voor een kindje dat naar speciaal onderwijs gaat, het aanvragen van een Wlz-indicatie, ondersteuning bij een PGB-traject, een geleverde scootmobiel die niet passend is, de zoektocht naar een geschikte woonplek, meedenken over oplossingen om de overbelaste mantelzorger te verlichten... Haar werk betreft alle leeftijden en alle ziekten en beperkingen, een enorm spectrum. 


Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden haar inzet. En als de zorgvrager een Wlz-indicatie heeft, dan wordt haar inzet zelfs volledig vergoed door het zorgkantoor. 

Neem contact op 

Behoefte aan een kennismaking of informatie? Neem vrijblijvend contact op via 06-51901990 of willemijn@eaze.nu