Mateo Barbagelata.
Mateo Barbagelata. (Foto: Aangeleverd)

Spaanse pianist en Belgisch Saxofoonkwartet in ‘t Mosterdzaadje

REGIO - Op zaterdag 20 november om 15.00 uur komt de pianist Mateo Barbagelato Alonso uit Spanje overgevlogen om in ‘t Mosterdzaadje een concert te geven waarin het publiek een muzikale reis maakt door verschillende stijlperiodes. Te beginnen met Mozart en eindigend met Schumann. 

Met pianist Mateo Barbegelato op reis

Verder op het programma Haydn en Lully.

Mateo heeft vooral voor ogen de muziek te laten spreken. Met dit programma dat hem zo na aan het hart ligt, zal hij zijn doel zeker weten te bereiken. Het concert opent met het meest romantische stuk van Mozart, de Fantasie. Haydn verklankte in de variaties zijn eigen liefdesverhaal. Een dialoog tussen de oude melancholieke Haydn en zijn jonge, vitale geliefde. Met de muziek van Jean Baptiste Lully komen we in de Franse Barok, virtuoos en emotioneel. Op en top romantiek tenslotte is de beroemde grote sonate van Robert Schumann.

Mateo Barbagelata (Madrid, 1990) studeerde voor zijn Master aan het conservatorium van Zwolle. Hij verhuisde in 2019 terug naar Spanje, maar beloofde naar Nederland terug te keren om concerten te geven. En ‘t Mosterdzaadje was hij niet vergeten.

Anemos Saxofoonkwartet 

Op zondag 21 november om 15.00 uur komt het Belgische saxofoonkwartet Anemos naar Santpoort om hun meest intieme voorstelling in ‘t Mosterdzaadje te laten klinken.Anemos Reflextions' is een terugblik op hun 10 jarig bestaan. Met een lach en een traan en nostalgie van de bovenste plank. Uitgevoerd worden werken van J. S. Bach, J. H. Van Damme, B. Bartók, A. Pärt, A. Piazzolla, G. Bizet, V. Monti, J. Brel .

De leden van het kwartet zijn: Kristan Dehertog – sopraan, Lieve de Keyser  – alt 

Kurt Bertels – tenor, Wesley Capiau – bariton

De vier jonge saxofonisten ontmoetten elkaar in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar worden de eerste pagina’s van een mooi muzikaal verhaal geschreven: dat van het succesvolle Anemos saxofoonkwartet. Ze wonnen prestigieuze prijzen en stonden op podia in binnen- en buitenland. Dit concert blikt terug op 10 jaren van vriendschap en muziek, waarin de luisteraar op een hoogst persoonlijke reis wordt meegenomen. 

Coronatoegangsbewijs

Toegang vrij, na afloop collecte (richtlijn 10 euro).Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Corona toegangsbewijs wordt gecontroleerd.

‘t Mosterdzaadje

Kerkweg 29

Santpoort-Noord

023-5378625

www.mosterdzaadje.nl