Thea en Peter gaan om de week op zaterdag wandelen met cliënten.
Thea en Peter gaan om de week op zaterdag wandelen met cliënten. (Foto: Aangeleverd)

De Hartekamp Groep: een prachtige organisatie om vrijwilligerswerk te doen!

De maandagavond is voor de sport- en spelclub bij de Hartekamp Groep. “Daar komt niemand tussen!”, zegt vrijwilliger Ted enthousiast. 

Ted is één van de vrijwilligers die zich verbonden heeft aan een club voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke maandagavond komt hij vrijwilligerswerk doen. Ted is met pensioen, maar doet het zeker niet rustig aan. Hij is mantelzorger, hobby schapenboer en bezoekt regelmatig zijn kinderen en kleinkinderen die verspreid over het land wonen. Én hij gaat elke maandagavond naar de Hartekamp Groep.

'Zoveel voldoening'

“Iedere cliënt heeft zijn eigen passie en identiteit, het is geweldig om ze te leren kennen”. Ted luistert naar hun verhalen, maakt een dolletje en lokt ze zo uit tot contact. “Uiteindelijk worden de cliënten steeds losser en krijg je een band met ze“, zegt Ted. Deze band ervaart hij ook met de andere vrijwilligers. Het voelt echt als een team. Verschillende mensen om me heen en de wisselwerking met elkaar. Dat past gewoon bij mij. Dat ene avondje in de week levert zoveel voldoening op”.

Blije cliënten 

Thea en Peter zijn vrijwilligers van de wandelclub. Zij zijn fervent wandelaars en gaan om de week op zaterdag wandelen met cliënten. 


"Wandelen is onze hobby en waarom zouden we dat niet samen met de cliënten van de Hartekamp Groep doen?”, zegt Thea. “Veel cliënten komen niet vaak buiten voor een lange wandeling. Maar we merken dat ze het heerlijk vinden”. 


Het contact ervaart Thea als ontzettend leuk. “Je wordt een bekend gezicht. Je ziet blije cliënten en daar word je zelf ook vrolijk van. Het is zo leuk om te doen, ik raad iedereen aan om vrijwilliger te worden.”

Meer weten?

Benieuwd of er een vrijwilligersfunctie is die bij jou past? Neem contact op met Wilma Onderwater 06-46227182 of Thessa Schippers 06-52016925 voor meer informatie. Of stuur een e-mail naar vtenv@hartekampgroep.nl.