Helen en Cheeli oefenen buiten op straat.
Helen en Cheeli oefenen buiten op straat. (Foto: aangeleverd)

Handbal in coronatijd

OOSTERBLOKKER - Er is bijna één jaar in coronatijd verstreken, waarin de contrasten van het handballen uit uitersten bestonden. In september 2020 mocht nog in competitie gehandbald worden, maar vier wedstrijden later mocht er alleen nog maar getraind worden. De volgende aanpassing was dat alleen de jeugd mocht trainen, maar ook hier kwam een einde aan. Maar niet getreurd, want bij handbalvereniging HV Blokker staan ze niet stil!

Vanuit de trainers van de handbalvereniging is het idee ontstaan om te kijken of het mogelijk was om trainingsoefeningen via Whatsapp met de jeugd te delen. "Dit is nu anderhalve week aan de gang en het slaat enorm aan!", vertelt trainer Jochem. "We ontvangen enthousiaste reacties van onze jeugdleden, ouders en verzorgers. Het is mooi om te zien dat de jeugd zo geniet van de sport en alles wat er bij komt kijken."

'Mooi om te zien dat de jeugd zo geniet van sport'

Aan het begin van de week worden buikspieroefeningen per Whatsapp gestuurd. De jeugdleden kunnen deze alleen of in tweetallen uitvoeren. Later volgen ook handbaltechnische oefeningen. "Dit alles heeft als doel om de leden in beweging te houden. Dit concept willen wij verder uitrollen als de corona-epidemie nog langer aanhoudt." "In het afgelopen jaar hebben wij ook heel mooie dingen gerealiseerd. Zo zijn in samenwerking met de gemeente Drechterland, Rabobank en lokale ondernemers de vernieuwde kleedkamers en toiletgroepen opgeleverd. Helaas hebben wij dit nog niet groots kunnen vieren met onze leden en bewoners van Blokker en Zwaag, maar dit gaan wij zeker groots inhalen! Er zijn meer plannen, maar daarover binnenkort meer."