Afbeelding

Wat is jouw idee voor een mooie stad?

In deze gekke tijd kunnen we onze kostbare tijd en energie nu optimaal benutten om goed na te denken over de vraag hoe we onze stad nog fijner, beter, schoner of mooier kunnen maken. Heb jij wel eens nagedacht over deze vraag?

Ondanks dat we door covid nog niet weten wanneer dingen kunnen worden uitgevoerd is het wel enorm leuk om er alvast mee bezig te zijn. Je kunt je idee bijvoorbeeld delen met stadsgenoten en vragen hoe ze er over denken. Of direct al aan de slag om alle benodigde hulp en middelen bij elkaar te krijgen.

Initiatieven starten

Het bedenken van een idee is voor veel mensen makkelijk, maar hoe dan verder? Van idee tot realisatie is nog een hele stap. Gelukkig is er de stadscommunity van Hoorn genaamd ‘Voor een mooie stad’ (VEMS). De missie is om het starten van initiatieven makkelijker te maken. Het online platform van VEMS en de hulp die daarbij hoort kan iedereen kosteloos inzetten. Het team van VEMS kan even met je sparren over je idee om vervolgens snel de juiste stappen te zetten tot realisatie. Zo kun je een eigen pagina aanmaken waar jij je idee aan iedereen kan presenteren en vanuit daar de oproep doen voor de benodigde hulp en middelen. Op deze manier is in contact komen met je mede-stadsgenoten en ondernemers een heel stuk makkelijker.

Zo bedacht onder andere inwoner Jan Kollen een zwemplatform in het Julianapark, zorgden Ryan en Danique voor een schonere wijk met hun prullenbakkenkunst en opperde José Linders om een gezamenlijk ‘online’ warenhuis voor Hoorn te starten. Heb jij al eens nagedacht hoe jouw buurt, wijk of de gehele gemeente een nog fijnere en mooiere plek kan worden? Laat het ons weten via het online formulier op vooreenmooiestad.nl/idee, het team van VEMS komt graag met je in gesprek.

Open stadscommunity

VEMS is in 2017 opgericht door twee inwoners uit Hoorn in nauwe samenwerking met de gemeente Hoorn en een aantal belangrijke maatschappelijke organisaties. De wens is om alle mooie ideeën en initiatieven uit de stad nóg beter tot hun recht te laten komen. 'Een open stadscommunity, waar iedereen verbonden is en kan bijdragen.'