Nieuwbouw op bedrijventerrein Zevenhuis.
Nieuwbouw op bedrijventerrein Zevenhuis. (Foto: Jan Smit)

Mooiste bedrijfsgebouw in Westfriesland

REGIO - Het Westfries Genootschap organiseert dit jaar de verkiezing van het mooiste bedrijfsgebouw van Westfriesland. Het betreft nieuwe bedrijfsgebouwen en bedrijfsgebouwen die gerestaureerd of ingrijpend verbouwd zijn.

Wie weet binnen de Westfriese Omringdijk een bedrijfsgebouw dat voor de benoeming tot het mooiste bedrijfsgebouw van West-Friesland in aanmerking komt? Doe dan mee aan de verkiezing. Stuur een foto in van het bedrijfsgebouw en van de omgeving van het gebouw. Noteer bij deelname het adres van het bedrijfsgebouw en de naam en het adres van de inzender. Let op! Er zijn spelregels aan verbonden en daarvoor moet toestemming worden verleend. De nieuwbouw, verbouw of restauratie moet in de periode 2011 tot en met 2020 hebben plaatsgevonden. Inzenden kan tot 1 april naar Postbus 2125 1620 EC Hoorn of via contact@westfriesgenootschap.nl.

Een deskundige jury beoordeelt na 1 april de inzendingen en kijkt naar onder andere naar uitstraling, materiaalgebruik, de context en de mate van duurzaamheid. De jury nomineert maximaal vier bedrijfsgebouwen die in juni bekend worden gemaakt op www.westfriesgenootschap.nl . Daarna kan iedereen tot 15 augustus stemmen op haar of zijn favoriet. De winnaar wordt zaterdag 4 september, tijdens Westfriezendag, bekendgemaakt. De nummer 1 krijgt een oorkonde en wordt vermeld in het jaarboek van het Westfries Genootschap. Met deze verkiezing vraagt het Westfries Genootschap blijvende aandacht voor behoud en versterking van het Westfriese erfgoed.