Een muziektent in het plantsoen voor het St. Pietershof. Zo zou Co van Dijk het graag voor zich zien.
Een muziektent in het plantsoen voor het St. Pietershof. Zo zou Co van Dijk het graag voor zich zien. (Foto: aangeleverd)

'Een muziektent op het Dal: hoe mooi zou het zijn'

HOORN - Co van Dijk, wonend en werkend Bij KAAR op de Gedempte Turfhaven in het centrum van Hoorn, heeft een idee. "Voor ons op het Dal, in het plantsoen van het Sint Pietershof, zou een mooie authentieke muziektent kunnen staan. Een muziektent die past in het straatbeeld van oud Hoorn. Bestemd voor de muziekcultuur die Hoorn rijk is en een muzikale verrassing zal zijn voor het winkelend publiek en de bezoeker aan onze mooie stad".

De muziektent zou volgens Co in het plantsoen aan de zijde van het Dal kunnen staan, met enkele bankjes erin voor mensen die willen genieten van de muziek en van deze mooie tuin. "Zondagmiddag bij een mooie uitvoering is het plantsoen toegankelijk voor het publiek. En natuurlijk wordt de boel na afloop weer afgesloten. Het hek om het plantsoen blijft zoals hij is en beschermt de tuin en onze muziektent."

Voor iedereen

De muziektent kan volgens Co beheerd worden door een overkoepelend 'bestuur' uit alle muziekverenigingen, koren en orkesten die Hoorn rijk is en natuurlijk muziekschool Boedijn. "Dit bestuur maakt een jaaragenda, zodat er een programma komt voor de koopzondagmiddag, een feestdag of een andere bijzondere gelegenheid waar een orkest, koor of vereniging de bezoekers van de binnenstad kan verrassen met muzikale klanken. Misschien in de zomer een mooi zomeravondconcert, hoe mooi. Een prachtige wisselwerking van muziek en publiek."

Samen realiseren

Het Dal ligt in het winkelrondje van Hoorn. "Dit rondje wordt met de komst van een muziektent alleen maar leuker en verrassender", benadrukt Co. "En als het 's avonds donker is, is de muziektent prachtig in led uitgelicht. Op deze manier is het naar mijn mening op verschillende manieren een mooie aanwinst voor Hoorn."

Facebook

Vier weken geleden startte Co speciaal voor zijn muziektent-idee een Facebookgroep. "Inmiddels heeft die groep al ruim vijfhonderd leden. Dat zegt wel iets! Mijn doel is dat dit initiatief wordt gehoord door de politiek en meegenomen wordt in de verkiezingsprogramma's straks van verschillende partijen. De weg is nog lang, maar we gaan door!"

Wie het idee van Co wil steunen, kan lid worden van de Facebookgroep 'Muziektent in het plantsoen voor het St. Pietershof', maar kan ook terecht op www.vooreenmooiestad.nl/muziek .