"De receptie op 3 april gaat, in welke vorm dan ook, sowieso door."
"De receptie op 3 april gaat, in welke vorm dan ook, sowieso door." (Foto: Theo Annes)

De receptie gaat sowieso door

Always Forward kan al jaren rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich met hart en ziel voor de club inzetten. "Zo heb je bij ons de 'ouwemannenclub', een groep mannen waarvan sommigen al langer dan zeventig jaar lid zijn en hier dus als kleine jochies al voetbalden. Wat die mannen de afgelopen tientallen jaren voor Always Forward betekend hebben, is ongelooflijk veel. Zulke mensen die zo'n onvermoeibare inzet voor de club hebben, zijn voor ons heel belangrijk. Ze onderhouden de velden, maar doen ook veel andere klussen. Onze kantine en sporthal zijn door onze eigen mensen zelf gebouwd. Grote klasse! Die enorme betrokkenheid bij de club is mooi om te zien. En andersom heeft Always Forward voor deze mannen ook een enorme betekenis. Ze komen tussen de mensen en zijn op een zinvolle manier nog aan het werk. En bij vervelende momenten in het leven, bijvoorbeeld bij een overlijden, staan de mannen voor elkaar klaar. Ook zij vormen samen een hechte vriendengroep, met Always Forward als verbindende factor. Dit neemt overigens niet weg dat we geen vrijwilligers meer kunnen gebruiken hoor. Die zijn altijd welkom! En ook niet onbelangrijk: onze trouwe groep sponsors. Die zijn we uiteraard ook ontzettend dankbaar. Velen van hen zijn al generaties lang aan onze club verbonden."

Doorlees voorpagina

'Ouwemannenclub'

Forward-families

Forward kent een aparte damesafdeling van zo'n 250 leden, die nog steeds groeiende is. "Wat ook zo mooi is: de interesse die de teams in elkaar hebben. De mannen komen bij de vrouwen kijken en andersom. En als het eerste moet spelen op zondag, dan staat de kantine hier vol met mensen. De gezelligheid en saamhorigheid vormen samen wel de grote kracht van Forward. De meeste spelers zijn hier ook niet weg te slaan. Je ziet vaak wel dat die jonge jongens op een gegeven moment met voetbal stoppen, omdat ze bijvoorbeeld gaan studeren of verderop gaan wonen, maar uiteindelijk komen de meesten wel weer terug. Samen met vrienden vatten ze dan in de kroeg het plan op om weer samen te voetballen en vormen dan een team. Het blijft kriebelen bij ze." Hoewel Always Forward barstensvol talent zit dat wordt opgeleid door een doortimmerd jeugdplan, is het sociale aspect bij de club minstens zo belangrijk. "Het gaat bij ons niet alleen om de punten. Forward is een gezellige vereniging waar een hoop vriendschappen en zelfs huwelijken zijn ontstaan. Zo heb ik mijn eigen vrouw hier leren kennen, en mijn dochter heeft haar latere echtgenoot bij Forward ontmoet. En zo zijn in de loop der tijd hele Forward-families ontstaan", lacht Willem.

Bevrijdingsfeest

In maart zou vanwege het jubileum in de Always Forward-kantine een groot sponsordiner georganiseerd worden voor circa tachtig gasten, met medewerking van chef-kok Ron Blaauw. "Vanwege de corona gaat dit uiteraard niet door. Erg jammer. Het diner hebben we doorgeschoven naar oktober. Het belooft een mooi avondje te worden met optredens van artiesten en een veiling. De receptie op 3 april gaat, in welke vorm dan ook, in ieder geval wél door. Hoe we dat precies gaan organiseren, weten we nog niet. Misschien digitaal, of als een soort drive-through op de parkeerplaatsen. Begin dit jaar heeft Always Forward al een online nieuwjaarsreceptie verzorgd en die was met vierhonderd 'aanwezigen' een groot succes. Ook hadden we 3 april een feestavond gepland. We doen het nu zo: elke keer schuiven we die een maand vooruit. Maar zodra het kan en mag, komt dat feest er. Ik zie het als een 'bevrijdingsfeest': na deze coronaperiode wordt dat dan voor de eerste keer sinds lange tijd een mooi samenzijn voor de hele vereniging. Ik mag toch hopen dat het dit jaar nog gaat gebeuren!"

Ten slotte komt 3 april ook een prachtig boek uit over het honderdjarig bestaan van Always Forward. De verkoop van het boek gaat via de kantine lopen zodra deze weer open mag. Meer informatie over Always Forward: www.alwaysforward.nl .