Marly Schinginga verdient volgens haar vriendinnen een groot compliment.
Marly Schinginga verdient volgens haar vriendinnen een groot compliment. (Foto: aangeleverd)

'Respect voor onze hartsvriendin Marly'

REGIO - In het kader van Nationale Complimentendag op maandag 1 maart, plaatsten wij vorige week de oproep: 'wie verdient een compliment?'. We ontvingen een leuk mailtje van Ellen Blok, Ina Hopma en Ilse Bianchi.

'Ze is een voorbeeld voor velen'

"Wij willen graag een groot compliment geven aan onze vriendin Marly Schinginga. Marly heeft een kapsalon in Zwaag en opende in maart haar tweede salon in Heerhugowaard. Helaas net voor de officiƫle opening kwam de eerste lockdown.

Marly ging echter niet bij de pakken neerzitten. Geen inkomen maar wel kosten, dus solliciteerde ze bij McDonald's en werkte lange dagen met plezier. Ze vond het leuk om tussen de jongeren te werken en dit 'wereldje' van dichtbij mee te maken. Daarbij wilde ze ook het goede voorbeeld geven, zelf werken voor je geld en niet je hand ophouden. Bewonderingswaardig!"

Er alles uithalen

"Tijdens de tweede lockdown organiseerde Marly bingo's voor haar klanten en iedereen die verder wilde meedoen was hartelijk welkom. Ze schreef bedrijven aan of ze wilden sponsoren door prijzen beschikbaar te stellen. Dat leverde een prachtige prijzenpot op! Dagelijks was ze druk in de weer (samen met haar rechterhand en topper Samantha) om haarverfsetjes klaar te maken en rond te brengen en haar klanten van advies te voorzien. Als er iemand ziek was of boodschappen nodig had, Marly stond paraat! Ze heeft werkelijk geen dag stil gezeten en het beste wat mogelijk was gehaald uit deze periode."


"We hebben zo veel respect voor onze hartsvriendin! Ze is een voorbeeld voor velen en verdient een groot compliment!"