Christel Kerssens van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn kreeg het eerste flesje uit handen van Rotarian Kees Oudewortel.
Christel Kerssens van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn kreeg het eerste flesje uit handen van Rotarian Kees Oudewortel. (Foto: Vincent de Vries)

Rotaryclubs steken 'Dijklanders' hart onder de riem

HOORN/PURMEREND - Afgelopen maandagochtend werden bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn liefst 2.500 flessen wijn en 500 flessen Beemster Appelsap afgeleverd. Dit als gevolg van de spontane actie 'Dat verdient een onderscheiding', die zeven Rotaryclubs op touw hebben gezet voor de medewerkers van de twee hoofdvestigingen van het ziekenhuis in Hoorn en Purmerend en de locaties in Enkhuizen en Volendam. Het initiatief werd financieel extra ondersteund door vijf spontane donaties.        

Medewerkers ziekenhuis krijgen als waardering fles wijn of Beemster Appelsap

Doelstelling was om alle medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis te bedanken en een steuntje in de rug te geven nu de derde golf van het coronavirus nog steeds aan de orde van de dag is.


"Met z'n allen willen we de Dijklanders laten weten dat we aan hen denken", aldus Henk Veelink, woordvoerder namens de deelnemende Rotaryclubs Hoorn, Hoorn de EĆ©nhoorn, Purmerend Waterland, Purmerend Polderland, Purmerend Weidevenne, Monnickendam en Landsmeer.

Verschil

Alle flessen werden vorige week vrijdagavond door 24 Rotarians bij Wijnimport J. Bart in Fort Benoorden Purmerend voorzien van een halslabel met daarop de tekst: 'U maakt het verschil en dat verdient een onderscheiding. Namens de Rotaryclubs (regio) Purmerend en Hoorn: Dijklanders, dank voor jullie inzet in de strijd tegen corona. Op naar betere tijden!'


De flessen werden maandag in ontvangst genomen door Christel Kerssens, medewerkster bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Van hieruit wordt de verspreiding over de ziekenhuizen Hoorn en Purmerend, alsmede de locaties in Enkhuizen en Volendam verzorgd.

Sneeuwbaleffect

De actie leidde tot een sneeuwbaleffect, want diverse sponsors meldden zich tussentijds. Veelink: "Zonder de ruimhartige sponsoring van Rvaring Communicatie, Rijser Studio Print Druk en Wijnimport J. Bart was deze actie absoluut onmogelijk geweest. Wij hebben het met z'n allen bedacht, maar deze bedrijven hebben geweldig geanticipeerd op ons initiatief. Waarvoor onze oprechte dank!"

Vrijdagavond waren de rotarians bij Wijnimport J. Bart druk bezig om de flessen van een halslabel te voorzien.