Zonsopkomst Westerdijk/Visserseiland Hoorn. Met dit schilderij won Wendy de publieksprijs!
Zonsopkomst Westerdijk/Visserseiland Hoorn. Met dit schilderij won Wendy de publieksprijs! (Foto: aangeleverd)

Publieksprijs Landschappen schilder- en tekenwedstrijd voor Hoornse Wendy Veerbeek

HOORN - Speciaal voor Nationaal Atelier leden is het Nationaal Atelier op 20 maart jl., de dag van de lente, gestart met de landschappen schilder- en tekenwedstrijd. Uiteindelijk zijn er 109 inzendingen binnen gekomen die allemaal streden om de hoofdprijs van 500 euro. De 500 euro ging aan Wendy haar neus voorbij, maar de publieksprijs heeft ze in haar zak!

Publieksprijs

Naast de jury van het Nationaal Atelier kon er gestemd worden door het publiek. Er zijn maar liefst 310 stemmen uitgebracht op de inzendingen. Wendy Veerbeek kreeg door de meeste stemmen van het publiek de publieksprijs. "Geen 500 euro, maar toch ook ontzettend leuk" geeft Wendy aan.


Een van de reacties op haar landschapschilderij: "Het sfeerbeeld, samen met de compositie en de prachtige kleuren maakt dit echt tot een fantastisch kunstwerk."

Wendy is al een tijdje lid van Nationaal Atelier, waar je meerdere werken van haar kan bekijken en kopen. Daarnaast exposeert ze op verschillende plekken in West-Friesland. Ze schildert niet alleen in haar eigen atelier, maar ook met mensen met een GGZ achtergrond. Ze begeleid deze mensen thuis en gaat geregeld samen met hen schilderen. "Een bijzondere ervaring", aldus Wendy.

Wendy Veerbeek.
Waterland Omgeving Zuiderwoude.