Sylvia Aimee neemt je mee op een persoonlijke zoektocht met nieuwe single Identity
Sylvia Aimee neemt je mee op een persoonlijke zoektocht met nieuwe single Identity (Foto: aangeleverd)

'Mijn muzikaliteit kwam tot bloei in Hoorn'

HOORN - Sylvia Aimee brengt vrijdag 21 mei haar nieuwe single 'Identity' uit op alle streamingsdiensten. De single is een New Country-ballad over de fijne lijn tussen een passie en een obsessie. Het is de eerste single van een reeks releases. Deze worden uiteindelijk gebundeld op een EP.

Sylvia Aimee komt met nieuwe single

De vorige EP van Sylvia belandde in de officiële Spotify-playlist 'New Music Nashville' en het nummer 'Cry With Me' werd al 175.000 keer gestreamd. "De nieuwe muziek is volwassener met stijlvolle producties en kwetsbare, introspectieve songteksten", aldus Sylvia. "Hoewel ik nu in Amsterdam woon, voel ik een sterke binding met Hoorn. Ik ging naar school op het Copernicus en won in 2013 de singer-songwriter-contest van Lakeside Stories waardoor ik tijdens de Stadsfeesten op het grote podium op de Roode Steen mocht spelen. Mijn muzikaliteit is tot bloei gekomen in deze mooie stad."

Levensvragen

Met kwetsbare, introspectieve songteksten zet Sylvia de luisteraar aan het denken over grote levensvragen als 'Wie ben ik nu echt?'. Na het uitbrengen van haar eerste EP 'Superhero', waarmee ze een plekje op de officiële Spotify-playlist 'New Music Nashville' bemachtigde, vielen haar promotieplannen in duigen door het coronavirus. Ze zocht, zoals altijd in moeilijke periodes, steun in muziek en schreef een reeks ontwapenende nummers over verschillende aspecten van haar identiteit. De persoonlijke, maar toch universele thema’s nodigen uit tot zelfreflectie. "Door de coronacrisis veranderde onze hele wereld en manier van leven plotseling. Veel mensen verloren hun houvast. Dan kom je jezelf tegen en ga je nadenken over hoe je je leven hebt ingericht", vertelt Sylvia.

Houvast

Op 21 mei opent ze dit nieuwe hoofdstuk met de eerste single Identity, waarna elke vier weken een release volgt. Hierbij laat ze elke keer een nieuw stukje van zichzelf als persoon en artiest zien. Verschillende emoties en sounds komen voorbij, maar de essentie blijft Country Pop met een boodschap. De nummers samen vormen een indrukwekkende en samenhangende EP 'Who would I be without the music in me?' De single Identity gaat over Sylvia’s grootste houvast ‘muziek’ en de innerlijke worsteling die daar bij komt kijken. "It’s a blessing and a curse at the same time", zingt ze. "Ik schreef het nummer toen ik net was begonnen met mijn eerste echte baan. Het kostte me veel energie en had geen fut of tijd meer over voor muziek. Daardoor voelde ik me slecht over mezelf. Muziek is niet alleen een droom, het is een identiteit. Muziek is mijn manier om mezelf uit te drukken, ergens voor te staan en trots op mezelf te kunnen zijn. Zonder dat voel ik me verloren. Toen corona uitbrak, kreeg het nummer een nog diepere laag; heel veel mensen konden ineens hun ding niet meer doen."

Ontwapenend

Sylvia Aimee is een Nederlandse country-pop artiest, geïnspireerd door artiesten als Taylor Swift en Ilse DeLange. Ze trad al op bij De Wereld Draait Door en 3FM en deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin Giel Beelen vertelde haar nummer niet uit zijn hoofd te kunnen krijgen en Sanne Hans (Miss Montreal) haar 'ontwapenend' noemde. En dat vat Sylvia’s muziek goed samen: catchy melodieën met kwetsbare songteksten. Na het overwinnen van een eetstoornis en depressie, zet Sylvia zich regelmatig in voor het creëren van meer bewustzijn en begrip rondom mentale problemen.

Meer informatie: www.sylviaaimee.com .