Nu veel mensen digitaal kopen en verkopen, zien we ook steeds meer oplichters.
Nu veel mensen digitaal kopen en verkopen, zien we ook steeds meer oplichters. (Foto: Pixabay)

Zoomsessie: online oplichters herkennen

HOORN - Vakantiespullen kopen? Of heb je lekker opgeruimd en wil je van spullen af? Grote kans dat je ook op Marktplaats of een ander verkoopplatform zit. En nu veel mensen digitaal kopen en verkopen, zien we ook steeds meer oplichters. Bibliotheek Hoorn helpt bij het herkennen van criminelen.

De koop en verkoop op digitale platformen is enorm gestegen. Van kleding tot caravans; alles is online te vinden. Ook oplichters. Ze bedenken steeds nieuwe manieren om mensen te benadelen. Daardoor is het niet gek dat we er vaak met open ogen intuinen. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om deze criminelen te herkennen. Maar ook om ervoor te zorgen dat je een lastiger doelwit bent. Want je wil toch geen slachtoffer worden van identiteitsfraude? Of betalen voor een televisie die je niet hebt gekocht?

Doe mee met de Zoomsessie op donderdag 27 mei om 19.30 uur. Hoe herken je deze online oplichters? En hoe voorkom je dat je opgelicht wordt? Deze en andere vragen staan centraal in de Zoomsessie. Er worden ook voorbeelden en ervaringen besproken. Alles om online handelen leuk en veilig te houden.

Elke donderdag staat bij Bibliotheek Hoorn in het teken van digitale vaardigheden. Er worden tips gedeeld op social media en er zijn online Zoomsessies. En elke maand stuurt de bieb een nieuwsbrief uit met allerlei leuke tips en feitjes. Kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/digitaledonderdag .