Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Webinar over het vrouwenhart

REGIO - Serviceclub Inner Wheel Nederland houdt woensdag 9 juni een webinar over het vrouwenhart en conditie. Belangrijke spreker is cardiologe prof. dr. Angela Maas, oprichter van Stichting Hart voor Vrouwen. Het webinar begint om 19.30 uur.

Inner Wheel Nederland nodigt Angela Maas uit

"Dagelijks overlijden 57 vrouwen en 50 mannen aan hart- en vaatziekten. Er is te weinig bekend over de symptomen bij het vrouwenhart. De meeste onderzoeken richten zich namelijk op het mannenhart. Angela Maas streeft al jaren naar beter onderzoek en meer preventie", licht Inner Wheel president Marlies Arnoldus toe. "Voor vrouwen is het belangrijk om regelmatig de bloeddruk op te meten en stil te staan bij het eigen lichaam. Bij mannen zijn hart- en vaatproblemen eenduidiger. Ze treden vaak op bij inspanning. Bij vrouwen juist niet. Zij zijn moe en hebben vage klachten die vaak worden weggezet als algemene vermoeidheid of stress. En daar komt dat stukje bewustwording om de hoek kijken." Naast cardiologe Angela Maas zijn Lonneke van Reeuwijk, voorzitter Stichting Hart voor Vrouwen, en Eduard Swagemakers, oprichter Fitnessformule Hart for Her, de sprekers van de avond.


De kosten voor deelname zijn tien euro. De totale opbrengst gaat naar Stichting Hart voor vrouwen die het geld gebruikt voor onderzoek. Inschrijven kan via www.innerwheel.nl .