Joop (l) en Cor proosten op hun honderdste uitje samen.
Joop (l) en Cor proosten op hun honderdste uitje samen. (Foto: aangeleverd)

Honderdste uitje voor Joop en Cor

HOORN - Vrijwilliger Cor Bouwes is al acht jaar bezoekvriend van Joop de Valk (73), bewoner van WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Vijzelmolen in Hoorn. Cor neemt Joop mee op uitstapjes, zoals het bezoeken van treinbeurzen, IJsselmeerstadjes, strand en het bezoeken van de zus van Joop. Naast Cor heeft ook de zoon van Cor Joop een keer meegenomen op een wel heel bijzonder uitje: naar Legoland in Denemarken. Een grote wens van Joop omdat hij zo van Lego houdt.

Zowel Joop als Cor genieten erg van de uitstapjes samen. Ook tijdens de coronaperiode vergat Cor Joop niet. Regelmatig belde hij hem op om even bij te praten of kwam hij langs om te zwaaien voor het raam. Joop is opgelucht dat Cor nu wel weer gewoon mag komen en ze samen op stap kunnen. Beiden zijn inmiddels gevaccineerd.

Cor heeft vanaf het begin bijgehouden wanneer ze samen op stap zijn geweest en waar naartoe. Daardoor wist hij dat het eerstvolgende uitje het honderdste uitje is. Een jubileum! Mooi om te zien dat een vrijwilliger zo'n bijzondere band opbouwt en zoveel moeite doet voor een ander, jaar in jaar uit. Persoonlijk contact is ontzettend belangrijk.

Feest

Pannenkoekenhuis Ootje Konkel vond dit zo mooi dat ze het honderdste uitje, samen pannenkoeken eten op woensdag 2 juni, graag wilden sponsoren.

Het was een feestelijk onthaal met een kaart, taart en bloemen van Joop zijn groep gevolgd door heerlijke pannenkoeken bij Ootje Konkel in Scharwoude.

Zowel Joop als Cor hebben genoten en verheugen zich alweer op het volgende uitje samen!


Ook net als Cor bezoekvriend worden? Kijk op de website: www.vrijwilligersnh.nl .