Digitaal minimalisme: modegril of broodnodig?

HOORN - Hoelang ben jij online? Grote kans dat het langer is dan je eigenlijk denkt. Want die pliepjes van je telefoon vragen om een reactie. En de meeste apps zijn gebouwd om je zolang mogelijk online te houden. Maar wil je dat wel?

Bibliotheek Hoorn helpt je los te komen van digitale prikkels

We kunnen alles op onze mobiel, tablet en computer. En ze staan meestal constant aan. Maar daardoor zijn we soms meer bezig met ons apparaat, dan met de wereld om ons heen. Niet helemaal de bedoeling. Maar best lastig, als de apparaten en apps gemaakt zijn om ons te blijven prikkelen. Gelukkig kun je zelf bewust keuzes maken. Waar wil je meteen iets mee doen? Wat kan wel even wachten? Digitaal minimalisme kijkt naar wat waardevol is en wat niet. Zodat jij kiest waar jouw tijd en aandacht naartoe gaat.

Zoomsessie

Hoe hou je online zijn leuk? En hoe voorkom je dat je overprikkeld raakt? Dat is waar het in de Zoomsessie van 17 juni over gaat. Er wordt besproken hoe je bewust kunt kiezen waar jouw digitale aandacht naartoe gaat. Alles om van het beste van de digitale én normale wereld te kunnen genieten. Doe ook mee op donderdag 17 juni om 19.30 uur.

Meer weten?

Elke donderdag staat bij de Bibliotheek Hoorn in het teken van digitale vaardigheden. Er worden tips gedeeld op social media en er worden online Zoomsessies gegeven. En elke maand stuurt de bieb een nieuwsbrief uit met allerlei leuke tips en feitjes. Meer weten? Kijk op de website: www.bibliotheekhoorn.nl/digitaledonderdag .