Het contract werd feestelijk ondertekend.
Het contract werd feestelijk ondertekend. (Foto: aangeleverd)

Missiehuis Kliniek opent in 2022 de deuren

HOORN - De nieuwe bestemming van het oude gedeelte van het Missiehuis is een feit. Het Missiehuis vormt een markante, niet te missen verschijning bij de entree van Hoorn. In dit prachtige gebouw komt de Missiehuis Kliniek met verschillende tandheelkundige specialisten onder één dak, zoals orthodontie en implantologie. Het bestuur bestaat uit gespecialiseerde tandartsen Jan Bond (implantologie) en Marco Pachon (orthodontie) en kaakchirurg Roel Snijders (namens de maatschap kaakchirurgie Noord-Holland Noord).


Na een grondige verbouwing van het zusterhuis, het middenstuk van de voorzijde van de oudbouw en de kapel opent de Missiehuis Kliniek naar verwachting in de zomer van 2022 de deuren. Hiermee hebben de tandartsen en kaakchirurg de complete oudbouw gekocht die nog leegstond. Het achterste deel is van de School voor Persoonlijk Onderwijs.

Begin twintigste eeuw werd het gebouwd als seminarie, een opleidingsinstituut voor jonge missionarissen door de paters van Mill Hill. Het Missiehuis geniet samen met de (voor)tuin de beschermde status van gemeentelijk monument.