Met Ecstatic Dance kun je bewegen zoals jij dat wilt en danservaring is niet nodig.
Met Ecstatic Dance kun je bewegen zoals jij dat wilt en danservaring is niet nodig. (Foto: aangeleverd)

Vrij dansen op zondagochtend met Ecstatic Dance Hoorn

HOORN - Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar het is vooral een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je echt ín het moment bent. Door een Silent Disco-hoofdtelefoon hoor je de muziek en er is ruimte genoeg voor iedereen om op het grote veld van het Werenfridus te dansen. Wie doet er zondag 11 juli vanaf 10.00 uur mee?

Mail en win vrijkaartjes!

Met Ecstatic Dance kun je bewegen zoals jij dat wilt en danservaring is niet nodig. Het kan in het begin even wennen zijn, maar als je mee gaat met de muziek, dan kan het dansen zonder praten heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid en het geaard zijn. De vorm Ecstatic Dance is ontstaan toen de twee werelden van de dj-cultuur en het ‘bewust dansen’ met elkaar gecombineerd werden. Het is begonnen in Hawaii en wordt al beoefend in steden over de hele wereld.

Programma

Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Daarna is iedereen vrij om te dansen op de lekkerste beats tijdens de twee uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars ruimte.

Nieuwsgierig?

Ecstatic Dance wordt een keer per maand op zondagochtend georganiseerd in Hoorn. De eerstvolgende Ecstatic Dance Hoorn is zondag 11 juli. Deelname is voor alle leeftijden. Iedereen is vanaf 10.00 uur van harte welkom. De start is om 10.30 uur en rond 12.30 uur is het afgelopen. De Silent Disco-hoofdtelefoon krijgen deelnemers in bruikleen voor het dansen. De kosten zijn 22 euro, inclusief eenmalige lidmaatschapskosten (5 euro). Bestel een dansticket via www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda. Locatie: Werenfridus, De Keyzerstraat 1 in Hoorn.

Win vrijkaartjes

Lezers van het Hoorns Nieuwsblad maken kans op vrijkaartjes voor Ecstatic Dance op 11 juli. Wij mogen vier mensen blij maken met een ticket. Interesse? Stuur een mailtje naar redactie.hrn@rodi.nl en vermeld je naam, adres en telefoonnummer. De winnaars krijgen zo snel mogelijk bericht.