Publiek is van harte welkom om te genieten van de behendigheid van de spelers.
Publiek is van harte welkom om te genieten van de behendigheid van de spelers. ((Foto: aangeleverd))

Nederlands Kampioenschap Jeu de Boules bij de Bouledozers in Zwaag

Algemeen

ZWAAG - Het wordt zaterdag 10 juli een spannende dag: Petanquevereniging de Bouledozers organiseert op verzoek van de Nederlandse Jeu de Boules Bond het Nederlands Kampioenschap Mix voor Doubletten. De opening wordt om 10.00 uur verricht door de sportwethouder Kholoud Al Mobayed.

De ervaring leert dat er zo’n vijftig teams meedoen aan dit kampioenschap. Een gemixt doublette betekent dat twee teams, bestaande uit een heer en een dame. tegen elkaar strijden. Er wordt een systeem gespeeld van directe eliminatie. Bij dit systeem worden dus ’s morgens de meeste wedstrijden gespeeld, maar publiek kan de hele dag genieten van de behendigheid van de spelers. Tactiek, techniek, een spectaculaire aanval, opperste concentratie. Allemaal mooi om te zien. Meer weten over de spelregels? De summiere versie daarvan is te vinden op www.bouledozers.nl . De dag eindigt met de medaille-uitreiking.

De anderhalve meter moet worden gewaarborgd met vaste zitplaatsen en er moet worden geregistreerd. Alles vindt uiteraard in de buitenlucht plaats.

De hele dag staan vrijwilligers klaar om bezoekers en spelers desgewenst van een hapje en een drankje te voorzien. In de kantine en bij mooi weer op het terras kunnen bezoekers smullen van soep, broodjes of frietjes. Petanquevereniging de Bouledozers is te vinden aan het Leekerpad 8 in Zwaag. Telefoon: 0229-230625 (kantine).