Wees extra lief voor jezelf.
Wees extra lief voor jezelf. (Foto: Pexels)

Tips om de zomer door te komen

Of je nu thuis blijft, aan het strand ligt of cultuur snuift: met deze tips kom je goed de zomer door. In elk geval geld: wees extra lief voor jezelf!

1. Smeren!

In de zon moe je smeren. We weten het allemaal: een goede zonnecrème beschermt tegen UV-licht en heeft minstens een factor 30. Smeer voldoende dik en breng om de paar uur opnieuw aan.

2. Scrub en hydrateer

Met een scrub verwijder je alle dode huidcellen en oogt je huid opnieuw glad en glanzend. Scrub bij voorkeur ‘s avonds, dan heeft je huid de tijd om zich te herstellen. Gebruik een goede hydraterende crème om de huid daarna extra te verwennen.

3. Een zomers parfum

Parfums en de zon gaan niet goed samen: door de warmte en transpiratie kan je favoriete geurtje minder lekker ruiken en/of vlekken veroorzaken op de huid. Schakel over op een geurtje speciaal gemaakt voor de zomer.

4. Extra olie

Ode aan de olie zeggen sommigen: een droge olie is een weldaad voor huid en haar, vooral tijdens de zomer.

5. Eet gezond

Een mooie huid komt van binnenuit. Geniet van both worlds en zet lekkere hapjes op het menu. Avocado, zalm, worteltjes, broccoli, meloen, spinazie en tomaat zitten vol tyrosine en betacaroteen. Twee stofjes die de pigmentatie van de huid stimuleren.

6. Bescherm je haren

Een beetje zongebleekte lokken zijn mooi, maar je haren moet je tijdens de zomer extra goed verzorgen om te voorkomen dat ze dof en droog worden. Ook veel zwemmen in de natuur tast je haar aan. Een beetje extra aandacht kunnen ze nu goed gebruiken.