Afbeelding
Foto: aangeleverd

Al halve ton voor Hart voor Vrouwen

Algemeen

HOORN - In slechts vijf maanden tijd heeft service club Inner Wheel Nederland al vijftigduizend euro op de teller staan voor hun nationaal service project Hart voor Vrouwen, dat werd gekozen na een voorstel van Inner Wheel Purmerend.

Onderzoek naar het vrouwenhart is nodig omdat er te weinig kennis is over de symptomen van hart- en vaatziektes bij vrouwen. Onderzoek richt zich vooral op mannen. Angela Maas, hoogleraar cardiologie en cardioloog bij het Radboud UMC Nijmegen en die zich tevens VN Vrouwenambassadeur mag noemen, richtte de stichting Hart voor Vrouwen op. De leden van Inner Wheel Nederland organiseren gedurende drie jaar allerlei activiteiten waarmee ze geld voor dit goede doel ophalen. Nu, in de zomerperiode, is de verkoop van golfballen met geprint hartje een groot succes. De leden van de 67 Inner Wheel clubs in Nederland gaan met de actie door tot 2023. Ze hopen dan een prachtig bedrag te kunnen overhandigen aan de stichting Hart voor Vrouwen.

De golfballen zijn te koop via www.innerwheel.nl onder de link ‘Come and Buy’. Die golfballen voor twaalf euro, waarvan vijf euro bestemd is voor het goede doel.