Door samen met andere kinderen te spelen en ontdekken, doet een kind veel vaardigheden op.
Door samen met andere kinderen te spelen en ontdekken, doet een kind veel vaardigheden op. (Foto: aangeleverd)

Spelen en leren ontdekken bij Peuterspeelgroep

ZWAAG - Ouders die het belangrijk vinden dat hun kind goed voorbereid is op de basisschool, kunnen eens kijken bij Peuterspeelgroep Berend Botje De Flierefluiter in Zwaag. Deze groep is bedoeld voor kinderen van twee of drie jaar. Door samen met andere kinderen te spelen en ontdekken, doet een kind veel vaardigheden op. Er zijn nog plekjes vrij, dus neem gerust contact op voor meer informatie. 

Op de peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, doen kinderen van twee tot vier jaar veel nieuwe vaardigheden op. De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en leren zo veel. Door samen te spelen, zingen, luisteren, dansen en knutselen, leren de kinderen contact met elkaar maken, samenwerken en samen delen.

Peuterspeelgroep De Flierefluiter is gevestigd in montessorischool De Fliereflieter. Naast de peuterspeelgroep is er ook een buitenschoolse opvang van Berend Botje in deze school. De fijne samenwerking tussen Berend Botje en school is heel waardevol voor de ontwikkeling van de kinderen. Tijdens het spelen, leren en ontdekken op de peuterspeelgroep raken de kinderen alvast vertrouwd met het schoolgebouw en de leerkrachten. Wist je dat kinderen die naar de peuterspeelgroep gaan de overstap naar de basisschool dan ook veel makkelijker maken?

Samenwerking

Op basisschool De Flierefluiter wordt gewerkt volgens de methodiek van dr. Maria Montessori. Montessori stelt dat kinderen van nature de drang hebben om zich te ontplooien. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier en eigen tempo. De school hecht grote waarde aan het ontwikkelen van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De pedagogische visie van Berend Botje (geïnspireerd door Reggio Emilia) heeft hetzelfde uitgangspunt en zij vullen hun werkwijze aan met het gedachtegoed van Maria Montessori. Dat maakt de samenwerking heel waardevol voor de ontwikkeling van de kinderen.


Neem voor een rondleiding contact op via 088-2337180. Direct aanmelden voor twee of meer ochtenden is ook mogelijk. 


Meer informatie staat op www.berendbotje.nl .