Hovocubo ontsnapt aan thuisnederlaag tegen Franse kampioen

HOORN - Na vorige week een wedstrijd te hebben afgewikkeld tegen de nummer 2 van het Franse zaalvoetbal diende de ploeg van coach Sander van Dijk het zaterdag 28 augustus op te nemen tegen de kampioen, ACCS, met topspelers in de gelederen die op het hoogste niveau spelen, ook in het nationale team. Hovocubo kwam met goed spel op een 2-0 voorsprong, maar de nerveus startende Fransen, die een lange busreis vanuit de banlieu van Parijs achter de rug hadden, kwamen allengs beter in hun spel. Ze wisten vijfmaal achter elkaar te scoren, waarna Hovo toch nog langszij wist te komen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Door Wally Ooms

In de 2e minuut kwam Hovocubo al gelijk op voorsprong. In de beginfase van de wedstrijd stelden de Fransen daar nog weinig tegenover, al creëerden de technisch begaafde spelers wel wat kleine kansen. Maar het was Hovocubo dat middels Soufian Charraoui de voorsprong uitbreidde naar 2-0. Het was voor coach Sergio Mullor de aanleiding om een time-out aan te vragen, waarbij hij druk gesticulerend zijn spelers op scherp zette. Het miste z’n uitwerking niet, want al in de 11e minuut wist Mamadou Touré het net te vinden. Een minuut later bleef na een schitterende aanval van Hovo de bekroning uit.

In de 15e minuut tikten de Fransen na een vernuftig uitgevoerde aanval de gelijkmaker in. Ditmaal was het Souheil Mouhoudine die de treffer achter zijn naam kreeg. Twee minuten later was het weer raak voor de Fransen: William Da Silva zorgde voor de 2-3. Onmiddellijk laste coach Sander van Dijk een time-out in om zijn team op scherp te krijgen. Tot de rust kwam er echter geen wijziging in de stand.

Tweede helft

In de tweede helft leek ACCS door te willen drukken. Dat lukte in de 22e minuut door Mohsen Belhidi en twee minuten later zorgde Chino voor de 2-5. Het was voor de Hovocubanen het teken om de mouwen op te stropen. Mats Velseboer, uitgeroepen tot Man of the Match, zorgde er in de 34e minuut voor dat de 3-5 op het scorebord kwam. Twee minuten voor tijd nam Sander van Dijk drastische maatregelen. Keeper Dave Stet werd naar de kant gehaald en in zijn plaats mocht Yoshua St. Juste de keeperstrui aantrekken om te kunnen fungeren als extra veldspeler. Dat pakte uitstekend uit. Met nog 1 minuut te spelen zorgde Karim Mossaoui voor de aansluitingstreffer om tot verbijstering van de Franse equipe met nog 17 seconden te spelen voor de gelijkmaker te zorgen: 5-5.

ACCS

Het sterrenteam van ACCS was zaterdagmorgen om 8 uur per bus vertrokken vanuit de regio Parijs. Volgens teammanager Ribeiro zonder enkele van de topspelers vanwege internationale verplichtingen. Er bleven echter voldoende spelers over met topkwaliteiten. Op twee spelers na zijn het stuk voor stuk professionals, met maar liefst zes spelers die deel uitmaken van de Franse nationale selectie, waaronder aanvoerder Abdesamad Mohammed, die ook de aanvoerdersband draagt bij het nationale team. ACCS traint maar liefst 7 dagen per week en doet dat tweemaal per dag. De club speelt op een prachtig complex in Asnières-sur-Seine, net buiten de ringweg rond Parijs. Direct na de wedstrijd stapte de volledige equipe weer in de bus om aan het eind van de dag weer in het eigen bed de nacht door te kunnen brengen.