Samen met wat vrienden, familie of collega’s lekker zaalvoetballen in Hoorn? Teams kunnen zich aanmelden.
Samen met wat vrienden, familie of collega’s lekker zaalvoetballen in Hoorn? Teams kunnen zich aanmelden. (Foto: aangeleverd)

Lekker voetballen bij de Hoornse Zaalvoetbal Stichting

Algemeen

HOORN - Rob Weijling van de Hoornse Zaalvoetbal Stichting (HZS) trekt aan de bel nadat hij beseft dat er slechts elf teams over zijn na de corona-epidemie. “Daarvoor waren er namelijk veel meer teams actief en het zou zonde zijn als dit zo blijft.” Na overleg met Koos Bos van 1120 besloot hij actie te ondernemen. “Hoe fijn zou het zijn als er meerdere teams actief kunnen zijn met meerdere categorieën in diverse speelsterktes? Hierbij is jong of oud niet van belang; zo zijn er vriendenteams, collega-teams en teams met spelers tussen de 15 en 60 jaar die gewoon lekker willen voetballen. Doordat er twee verschillende poules zijn, zit er voor ieder wat wils bij!”

Volgens Koos is dit daarom ook de mooiste en leukste competitie die er is. Juist omdat het structureel elke maandagavond plaatsvindt op een schappelijk tijdstip en in de buurt. Al meer dan tien jaar is de stichting actief. Het is een verlengstuk van de wedstrijden die Joop Hoogeveen in het verleden organiseerde. Rob: “Het voordeel ten opzichte van verenigingen is dat je je alleen als team kunt inschrijven voor een vast bedrag. Het fijne gevolg hiervan is, is dat je als team heel veel wedstrijden speelt. Verder is het belangrijk om te noemen dat in de reguliere vakantieperiodes geen voetbal is. Kortom, ideaal voor ouders van schoolgaande kinderen.”

Samen met wat vrienden, familie of collega’s lekker zaalvoetballen in Hoorn? Een team aanmelden kan via zaalvoetbalstichting@gmail.com of neem contact op met Rob Weijling: 06-44222748. Teams spelen op maandagavond, van september tot en met mei. De vroegste wedstrijd begint om 19.00 uur en de laatste om 21.15 uur. Er wordt gespeeld in sportcentrum Vredehof en sporthal De Kers. De stichting draagt zorg voor de scheidsrechters. Iedereen vanaf vijftien jaar kan meedoen en alle teams worden naar gelang speelsterkte onderverdeeld in twee klassen. Iedere klasse speelt twee keer een competitie. Dus je hebt per seizoen twee keer de kans om een beker in de wacht te slepen!