Dinsdagavond 31 augustus werd de film 'Andre Rieu, Together again' vertoond, met een liveoptreden van Dansschool Verbiest.
Dinsdagavond 31 augustus werd de film 'Andre Rieu, Together again' vertoond, met een liveoptreden van Dansschool Verbiest. Foto: Benno Ellerbroek

Tien jaar Cinema Oostereiland Hoorn

Algemeen

HOORN - Cinema Oostereiland opende 2 september 2011 de nieuwe locatie op het Oostereiland met de film ‘Le Gamin au Vélo’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne. Donderdag 2 september is de cinema dus tien jaar op het eiland gevestigd en dat heeft de vrijwilligersorganisatie veel goeds gebracht. 

Na een prachtige periode met één zaal in de Mariakapel in de Achterstraat, verhuisde de organisatie in 2011 naar het eiland en wijzigde meteen de naam van Filmhuis Hoorn (sinds 1974) in Cinema Oostereiland. De verhuizing betekende een uitbreiding van één naar drie zalen en luidde bovendien de komst van de landelijke filmpremières voor inwoners van Hoorn en verre omgeving in, een grote vooruitgang. Inmiddels is Cinema Oostereiland in de kopgroep van filmtheaters terecht gekomen en is lid van het Nederlands Filmtheater Overleg, een samenwerking tussen de grote Nederlandse Filmtheaters.

Buitenfilms

Cinema Oostereiland vier het jubileum tien jaar Oostereiland met vijf buitenvoorstellingen op de binnenplaats van de gevangenis. Vijf voorstellingen waar muziekfilms op het programma staan die vooraf worden gegaan door liveoptredens, georganiseerd door de Hoornse Stadsfeesten. De Hoornse Stadsfeesten konden dit jaar niet in juni plaatsvinden en sluiten nu in wervelende muzikale samenwerking aan bij het jubileum van Cinema Oostereiland. Het programma is veelzijdig, van Andre Rieu tot Pink Floyd, van The Beatles tot Aretha Franklin. Kijk voor het programma en kaartverkoop op www.cinemaoostereiland.nl