Als een outfit je zelfvertrouwen vergroot, dan zit je goed.
Als een outfit je zelfvertrouwen vergroot, dan zit je goed. (Foto: Adobe Stock)

Wat doe je aan tijdens een sollicitatie?

Het is zover: je bent uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Spannend! Om een goede indruk achter te laten, is de juiste outfit heel belangrijk. Wij geven tips.

Ga je op sollicitatie, dan is het belangrijk dat de kleding die je aandoet lekker zit én er professioneel uitziet. Als een outfit je zelfvertrouwen vergroot, dan zit je goed. 

Formeel of informeel

De eerste tip: kijk naar het type bedrijf waar je gaat solliciteren. Hoe formeel of informeel is de bedrijfssfeer? Pas daar je kleding op aan. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn: een mooie, lange broek en een leuke, nette blouse zijn vaak voldoende. 

Pasvorm

De tweede tip: zorg ervoor dat ondergoed niet zichtbaar is. Een doorschijnend shirt is bijvoorbeeld een no-go. Let ook op de pasvorm. Niet te strak en niet te slobberig: het is belangrijk dat de kleding goed bij jouw lichaam past. Slippers kun je beter voor in de tuin bewaren; mooie, nette schoenen maken je outfit af. Een mooi sieraad is ook prima. Tip: houd het bij paar mooie oorbellen, een armband of een ketting. Anders wordt het te rommelig. 


De laatste tip: houd eventuele make-up natuurlijk en zorg ervoor dat je nagels schoon en verzorgd zijn.